Kapustnica
tradičná vianočná

0 0
Kapustnica

Ingrediencie

Údené mäso 500 g
Bravčové mäso 300 g
Kyslá kapusta 700 g
Cibuľa 2 ks
Huby sušené 30 g
Klobáska 150 g
Slanina pokrájaná 50 g
Bobkový list 1 ks
Nové korenie 5 guličiek
Mletá červená paprika
Majoránka 1 lyžička
Paradajkový pretlak 3 lyžice
Pochúťková smotana
Slivky sušené 70 g

Nutričné hodnoty

1 porcia
422
kcal
17 g
bielkoviny
7 g
sacharidy
37 g
tuky
1 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Tradičná slovenská kapustnica, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole – kyslá kapusta, údené aj čerstvé mäso, huby a k tomu sušené slivky.

Kroky

1
Hotovo

Studenou vodou opláchnuté údené a čerstvé bravčové mäso vložíme do horúcej vody, spolu s vopred namočenými hubami, a uvaríme takmer domäkka.

2
Hotovo

Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu, nadrobno pokrájanú cibuľu, bobkový list, mleté čierne a nové korenie, majorán a všetko všetko dovaríme.

3
Hotovo

Mäkké mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vložíme späť do kapustnice. Na panvici rozpražíme pokrájanú slaninku, pridáme na kolieska pokrájanú klobásu, sušené slivky, trochu opražíme, zaprášime mletou červenou paprikou, všetko pridáme do kapustnice a necháme povariť.

4
Hotovo

Nakoniec opatrne prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali trochu hladkej múky, pretlak, podľa chuti posolíme a ešte trochu povaríme.

Recenzie receptu

Zatiaľ pre tento recept neboli napísané žiadne recenzie, použite okno nižšie pre napísanie recenzie
naspäť
Čokoládové crème brûlée
dalej
Paradajková polievka
naspäť
Čokoládové crème brûlée
dalej
Paradajková polievka