Kapustnica
tradičná vianočná

0 0
Kapustnica

Ingrediencie

Údené mäso 500 g
Bravčové mäso 300 g
Kyslá kapusta 700 g
Cibuľa 2 ks
Huby sušené 30 g
Klobáska 150 g
Slanina pokrájaná 50 g
Bobkový list 1 ks
Nové korenie 5 guličiek
Mletá červená paprika
Majoránka 1 lyžička
Paradajkový pretlak 3 lyžice
Pochúťková smotana
Slivky sušené 70 g

Nutričné hodnoty

1 porcia
422
kcal
17 g
bielkoviny
7 g
sacharidy
37 g
tuky
1 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Tradičná slovenská kapustnica, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole – kyslá kapusta, údené aj čerstvé mäso, huby a k tomu sušené slivky.

Kroky

1
Hotovo

Studenou vodou opláchnuté údené a čerstvé bravčové mäso vložíme do horúcej vody, spolu s vopred namočenými hubami, a uvaríme takmer domäkka.

2
Hotovo

Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu, nadrobno pokrájanú cibuľu, bobkový list, mleté čierne a nové korenie, majorán a všetko všetko dovaríme.

3
Hotovo

Mäkké mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vložíme späť do kapustnice. Na panvici rozpražíme pokrájanú slaninku, pridáme na kolieska pokrájanú klobásu, sušené slivky, trochu opražíme, zaprášime mletou červenou paprikou, všetko pridáme do kapustnice a necháme povariť.

4
Hotovo

Nakoniec opatrne prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali trochu hladkej múky, pretlak, podľa chuti posolíme a ešte trochu povaríme.

naspäť
Včelie úliky
dalej
Fazuľová polievka
naspäť
Včelie úliky
dalej
Fazuľová polievka