Ingrediencie
-
500 g Údené mäso
-
300 g Bravčové mäso
-
700 g Kyslá kapusta
-
2 ks Cibuľa
-
30 g Hubysušené
-
150 g Klobáska
-
50 g Slaninapokrájaná
-
1 ks Bobkový list
-
5 guličiek Nové korenie
-
Mletá červená paprika
-
1 lyžička Majoránka
-
3 lyžice Paradajkový pretlak
-
Pochúťková smotana
-
70 g Slivkysušené
Popis
Tradičná slovenská kapustnica, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole – kyslá kapusta, údené aj čerstvé mäso, huby a k tomu sušené slivky.
Kroky
1
Hotovo
|
Studenou vodou opláchnuté údené a čerstvé bravčové mäso vložíme do horúcej vody, spolu s vopred namočenými hubami, a uvaríme takmer domäkka. |
2
Hotovo
|
Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu, nadrobno pokrájanú cibuľu, bobkový list, mleté čierne a nové korenie, majorán a všetko všetko dovaríme. |
3
Hotovo
|
Mäkké mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vložíme späť do kapustnice. Na panvici rozpražíme pokrájanú slaninku, pridáme na kolieska pokrájanú klobásu, sušené slivky, trochu opražíme, zaprášime mletou červenou paprikou, všetko pridáme do kapustnice a necháme povariť. |
4
Hotovo
|
Nakoniec opatrne prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali trochu hladkej múky, pretlak, podľa chuti posolíme a ešte trochu povaríme. |