Ingrediencie
-
Cesto
-
5 ks Vajcia
-
150 g Kryštálový cukor krupica
-
50 g Olej
-
1 balíček Vanilínový cukor
-
z 1 citróna Citrónová šťava
-
120 g Hladká múka
-
Citrónový krém
-
4 ks Žĺtok
-
70 g Kryštálový cukor krupica
-
70 ml Citrónová šťava
-
70 g Maslo
-
z 2 biocitrónov Citrónová kôra
-
Smotanový krém
-
500 g Mascarpone
-
300 ml Smotana na šľahanie
-
100 g Práškový cukor
-
Šťava z jedného citróna
-
Snehový maslový krém
-
60 g Bielok
-
120 g Kryštálový cukor krupica
-
180 g Maslozmäknuté
-
Dokončenie
-
300 g Čučoriedky
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
CestoVymiešame žĺtky s cukrom do penista. Ku koncu šľahania pomaly prilejeme olej a citrónovú šťavu. |
2
Hotovo
|
Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý striedavo s múkou pridávame k žĺtkovej zmesi. |
3
Hotovo
|
Cesto rozdelíme do dvoch 18 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. |
4
Hotovo
|
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu. |
5
Hotovo
|
Citrónový krémVšetky suroviny zmiešame a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne do pudingovej konzistencie. |
6
Hotovo
|
Smotanový krémascarpone so smotanou, citrónovou šťavou a cukrom vyšľaháme na hladký krém. |
7
Hotovo
|
Snehový maslový krémBielky s cukrom miešame (nešľaháme) vo vodnom kúpeli na miernom ohni, kým teplota nedosiahne 70 °C a kým sa cukor nerozpustí. Zmes odložíme z ohňa. |
8
Hotovo
|
Preložíme do mixéra a šľaháme na najvyššej rýchlosti do vychladnutia. Znížime rýchlosť a po kúskoch pridávame zmäknuté maslo. |
9
Hotovo
|
Šľaháme, kým sa bielky s maslom nespoja. |
10
Hotovo
|
DokončenieUpečené a vychladnuté korpusy prekrojíme, vrchy zarovnáme. Spodný korpus potrieme citrónovým krémom, potom smotanovým krémom a posypeme čučoriedkami. |
11
Hotovo
|
Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Priložíme vrchný korpus. |
12
Hotovo
|
Vrch a boky torty potrieme tenkou vrstvou snehového maslového krému a dáme vychladiť. Vychladnuté potrieme zvyšným krémom a ozdobíme. |