Torta s chalvou

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 5 ks
Kryštálový cukor krupica 180 g
Hladká múka 130 g
Zemiakový škrob 60 g
Kakao 70 g
Krém
Mascarpone 500 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Chalva 250 g
Práškový cukor 50 g
Punč
Čaj čierny 200 ml
Kávový likér 50 ml
Dokončenie
Čučoriedkový džem
Čučoriedky sušené

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 65
  • 170 °
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Punč

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Torta s obľúbenou cukrovinkou. Chalva patrí medzi najstaršie známe cukrovinky orientu. Nie je len chutná, ale aj zdravá,

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme po jednom žĺtky. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a škrobom,

2
Hotovo
35 min

Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm a vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Krém

Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom na hladký krém. Pridáme postrúhanú chalvu a premiešame.

4
Hotovo

Punč

Uvaríme čaj a do vychladnutého pridáme likér.

5
Hotovo

Dokončenie

Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Spodný plát polejeme punčom, potrieme džemom a plnkou z mascarpone.

6
Hotovo

Prikryjeme druhým plátom a znova polejeme punčom. Krémom potrieme vrch aj boky torty a ozdobíme chalvou a čučoriedkami.

naspäť
Stracciatellové rezy
dalej
Cestoviny so slaninou
naspäť
Stracciatellové rezy
dalej
Cestoviny so slaninou