



Tip, rada: Konce piškót môžeme namočiť do čokolády a ozdobiť čokoládovými hoblinami.
1
Hotovo
|
CestoVymiešame žĺtky s cukrom a vodou dopenista. Potom pridáme gelovú farbu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. |
2
Hotovo
|
Cesto rozdelíme do dvoch 20 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu. |
3
Hotovo
|
KrémŽelatínu namočíme do studenej vody. V miske vymiešame žĺtky s cukrom. Mlieko nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme žĺtkovú zmes. |
4
Hotovo
|
Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 82 ° C a mierne nezhustne. Odstavíme z ohňa a pridáme nabotnanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí. |
5
Hotovo
|
Necháme vychladnúť na 30 ° C a postupne pridáme smotanu vyšľahanú do polotuha. |
6
Hotovo
|
Poskladanie tortyUpečené a vyhladnuté korpusy zarovnáme. Z dlhých piškótov odrežeme konce, poukladáme ich po obvode do tortovej formy. |
7
Hotovo
|
Na dno formy dáme spodný korpus, ktorý potrieme polovicou krému a posypeme ovocím. Vložíme vrchný korpus, nanesieme zvyšok krému a uhladíme. Dáme na chladné miesto najlepšie cez noc. |
8
Hotovo
|
Hotovú šarlotu previažeme stužkou a ozdobíme ovocím a kvetmi. |