Ovocná Šarlota

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajce 5 ks
Kryštálový cukor krupica 180 g
Horúca voda 10 lyžíc
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Hladká múka 250 g
Gelova farba ružová
Krém
Smotana na šľahanie 300 g
Plátková želatína 9 g
Kryštálový cukor 80 g
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Mlieko 300 g
Žĺtok 4 ks
Dokončenie
Čerstvé ovocie
Piškóty

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tip, rada: Konce piškót môžeme namočiť do čokolády a ozdobiť čokoládovými hoblinami.

  • 75
  • 35 min/170 °C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Obľúbená ovocná torta obložená piškótami naplnená vanilkovým krémom a čerstvým ovocím.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Vymiešame žĺtky s cukrom a vodou dopenista. Potom pridáme gelovú farbu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh.

2
Hotovo

Cesto rozdelíme do dvoch 20 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu.

3
Hotovo

Krém

Želatínu namočíme do studenej vody. V miske vymiešame žĺtky s cukrom. Mlieko nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme žĺtkovú zmes.

4
Hotovo

Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 82 ° C a mierne nezhustne. Odstavíme z ohňa a pridáme nabotnanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí.

5
Hotovo

Necháme vychladnúť na 30 ° C a postupne pridáme smotanu vyšľahanú do polotuha.

6
Hotovo

Poskladanie torty

Upečené a vyhladnuté korpusy zarovnáme. Z dlhých piškótov odrežeme konce, poukladáme ich po obvode do tortovej formy.

7
Hotovo

Na dno formy dáme spodný korpus, ktorý potrieme polovicou krému a posypeme ovocím. Vložíme vrchný korpus, nanesieme zvyšok krému a uhladíme. Dáme na chladné miesto najlepšie cez noc.

8
Hotovo

Hotovú šarlotu previažeme stužkou a ozdobíme ovocím a kvetmi.

naspäť
Jablkový tart
dalej
Rebarborový koláč
naspäť
Jablkový tart
dalej
Rebarborový koláč