Čokoládová torta
nepečená

0 1

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Korpus
Biele burizóny 70 g
Horká čokoláda 100 g
Čokoládová nátierka 100 g
Maslo 70 g
Čokoládová pena
Horká čokoláda 400 g
Plátková želatína 3 plátky
Voda 3 lyžice
Mlieko 1 hrnček
Instantná káva 2 lyžičky
Soľ štipka
Žĺtok 3 ks
Kryštálový cukor krupica 2 lyžice
Smotana na šľahanie 500 ml
Dokončenie
Čokoládové hobliny

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tip, rada: Tortu môžeme dať aj zmraziť. Pred podávaním ju necháme rozpraziť v chladničke.

  • 30
  • Porcie: 12
  • Stredná

Ingrediencie

  • Korpus

  • Čokoládová pena

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Nepečená, bezlepková torta z tmavej čokolády s príchuťou kávy. Korpus  z ryžových burizónov a čokolády.

Kroky

1
Hotovo

Korpus

Do misky dáme dohromady čokoládovú nátierku, nasekanú čokoládu, maslo a rozpustíme v mikrovlnnej rúre, kým sa všetko neroztopí a zmes nebude hladká.

2
Hotovo

Pridáme burizóny a miešame, kým nie sú rovnomerne obalené.

3
Hotovo

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a vyplníme pripravenou zmesou. Dôkladne pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva a dáme na pol hodinu zmraziť.

4
Hotovo

Čokoládová pena

Želatínu namočíme do studenej vody. V miske vymiešame žĺtky s cukrom. Mlieko s kávou nalejeme do hrnca, privedieme do varu a za stáleho miešania zalejeme žĺtkovú zmes.

5
Hotovo

Dobre premiešame, vrátime späť do hrnca a varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 82 ° C a mierne nezhustne. Odstavíme z ohňa a pridáme nabotnanú želatínu. Miešame, kým sa želatína nerozpustí.

6
Hotovo

Do misky dáme čokoládu a zalejeme ju horúcou zmesou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť na 30 ° C a postupne pridáme smotanu vyšľahanú do polotuha.

7
Hotovo

Dokončenie

Čokoládovú penu nalejeme na burizónový základ a dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme čokoládovými hoblinami.

naspäť
Metrový koláč
dalej
Stracciatellové rezy
naspäť
Metrový koláč
dalej
Stracciatellové rezy