Čokoládový lávový koláč

0 0
Čokoládový lávový koláč

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Horká čokoláda 70 g
Maslo 70 g
Vajcia 3 ks
Kryštálový cukor 85 g
Hladká múka 30 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

TIP, RADA: Koláčik je vhodné podávať teplý. Môžeme ho jemne posypať práškovým cukrom. Ak chceme získať zaujímavú chuť, môžeme pripravenú formu pred pečením vysypať kakaovým práškom.

  • 25
  • 15 min / 190 °C
  • Porcie: 10
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Tento druh pečenej čokolády označujú Francúzi za veľkú špecialitu. Nazývajú ho aj lávová čokoláda, lebo pri rozkrojení zo stredu vytečie čokoláda.

Kroky

1
Hotovo

Čokoládu vo vodnom kúpeli rozpustíme pridáme maslo. Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme zmes čokolády a masla, prisypeme múku a cesto môžeme nechať odstáť v chladničke aj 12 hodín.

2
Hotovo

Formy na koláčiky vymastíme maslom, naplníme pripravenou čokoládovou hmotou približne do 2/3 a pri teplote 190 °C pečieme približne 15 minút. Ak chceme, aby čokoláda vnútri bola tekutá, pečieme iba 9 minút.

naspäť
Čokoládový chlebík
dalej
Tiramisu
naspäť
Čokoládový chlebík
dalej
Tiramisu