Ingrediencie
-
70 g Horká čokoláda
-
70 g Maslo
-
3 ks Vajcia
-
85 g Kryštálový cukor
-
30 g Hladká múka
Popis
Tento druh pečenej čokolády označujú Francúzi za veľkú špecialitu. Nazývajú ho aj lávová čokoláda, lebo pri rozkrojení zo stredu vytečie čokoláda.
Kroky
1
Hotovo
|
Čokoládu vo vodnom kúpeli rozpustíme pridáme maslo. Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme zmes čokolády a masla, prisypeme múku a cesto môžeme nechať odstáť v chladničke aj 12 hodín. |
2
Hotovo
|
Formy na koláčiky vymastíme maslom, naplníme pripravenou čokoládovou hmotou približne do 2/3 a pri teplote 190 °C pečieme približne 15 minút. Ak chceme, aby čokoláda vnútri bola tekutá, pečieme iba 9 minút. |