Ingrediencie
-
4 hrubšie Teľacie rezne
-
4 plátky Ementál
-
4 plátky Šunka
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
kúsok Maslo
-
2 Vajcia
-
Hladká múka
-
Strúhanka
-
Oleja
Popis
Šťavnatý vyprážaný rezeň plnený syrom a šunkou. Názov pochádza z francúzštiny a znamená “modrá stuha”.
Kroky
1
Hotovo
|
Mäso ostrým nožom narežeme, otvoríme ako knihu a naklepeme cez fóliu na tenké plátky. |
2
Hotovo
|
Osolíme, okoreníme a na každý položíme plátok syra a šunky. |
3
Hotovo
|
Na mieste, kde rezne ostali nedorezané, ich prehneme a okraje naklepeme, aby sa rezne spojili. |
4
Hotovo
|
Obalíme v trojobale - hladkej múke, rozšľahaných vajciach a v strúhanke. |
5
Hotovo
|
Na panvici rozohrejeme olej s maslom a rezne vyprážame z oboch strán dozlatista. |