Banánová roláda
Roláda s parížskym krémom

1 0
Banánová roláda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Žĺtok 5 ks
Bielok 5 ks
Kakao 2 lyžice
Polohrubá múka 4 lyžice
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Kryštálový cukor 5 lyžíc
Krém
Smotana na šľahanie 250 ml
Horká čokoláda 100 g
Maslo 125 g
Banán 2 ks
Kryštálový cukor 50 g
Čokoládová poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Olej 2 lyžice
Transfer fólia 1 ks

Nutričné hodnoty

1 porcia
169
kcal
1,19 g
bielkoviny
8,63 g
sacharidy
0,25 g
tuky
0,68
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • 10 min / 180 °C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Čokoládová poleva

Popis

Zdieľať

Kakaová roláda naplnená parížskym krémom a banánom. Potiahnutá transfer fóliou. Ideálna ku kávičke.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Cesto

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a ešte trocha prešľaháme.

3
Hotovo

Primiešame po jednom žĺtky, múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

4
Hotovo
15 min/180 °C

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre.

5
Hotovo

Horúce cesto vyklopíme na navlhčený obrúsok, zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť.

6
Hotovo

Plnka

Čokoládu so šľahačkou a maslom rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť a vyšľaháme.

7
Hotovo

Po vychladnutí roládu rozvinieme, papier stiahneme. Plát natrieme plnkou, na kraj rolády dáme banány a znova zvinieme.

8
Hotovo

Čokoládová poleva

Čokoládu na parou spolu s olejom rozpustíme. Rozostrieme na transfer fóliu, ktorou potiahneme roládu. Dáme stuhnúť do chladničky.

9
Hotovo

Po stuhnutí fóliu stiahneme.

10
Hotovo

Recenzie receptu

Zatiaľ pre tento recept neboli napísané žiadne recenzie, použite okno nižšie pre napísanie recenzie
naspäť
Hovädzí Stroganov
dalej
Cordon Blue
naspäť
Hovädzí Stroganov
dalej
Cordon Blue