Banánová roláda
Roláda s parížskym krémom

2 0
Banánová roláda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Žĺtok 5 ks
Bielok 5 ks
Kakao 2 lyžice
Polohrubá múka 4 lyžice
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Kryštálový cukor 5 lyžíc
Krém
Smotana na šľahanie 250 ml
Horká čokoláda 100 g
Maslo 125 g
Banán 2 ks
Kryštálový cukor 50 g
Čokoládová poleva
Čokoláda na varenie 100 g
Olej 2 lyžice
Transfer fólia 1 ks

Nutričné hodnoty

1 porcia
169
kcal
1,19 g
bielkoviny
8,63 g
sacharidy
0,25 g
tuky
0,68
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • 10 min / 180 °C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Krém

  • Čokoládová poleva

Popis

Zdieľať

Kakaová roláda naplnená parížskym krémom a banánom. Potiahnutá transfer fóliou. Ideálna ku kávičke.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a ešte trocha prešľaháme.

2
Hotovo

Primiešame po jednom žĺtky, múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

3
Hotovo
15 min/180 °C

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Horúce cesto vyklopíme na navlhčený obrúsok, zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť.

5
Hotovo

Plnka

Čokoládu so šľahačkou a maslom rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť a vyšľaháme.

6
Hotovo

Po vychladnutí roládu rozvinieme, papier stiahneme. Plát natrieme plnkou, na kraj rolády dáme banány a znova zvinieme.

7
Hotovo

Čokoládová poleva

Čokoládu na parou spolu s olejom rozpustíme. Rozostrieme na transfer fóliu, ktorou potiahneme roládu. Dáme stuhnúť do chladničky.

8
Hotovo

Po stuhnutí fóliu stiahneme.

9
Hotovo
naspäť
Hovädzí Stroganov
dalej
Cordon Blue
naspäť
Hovädzí Stroganov
dalej
Cordon Blue