Ingrediencie
-
Cesto
-
5 ks Žĺtok
-
5 ks Bielok
-
2 lyžice Kakao
-
4 lyžice Polohrubá múka
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
5 lyžíc Kryštálový cukor
-
Krém
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
100 g Horká čokoláda
-
125 g Maslo
-
2 ks Banán
-
50 g Kryštálový cukor
-
Čokoládová poleva
-
100 g Čokoláda na varenie
-
2 lyžice Olej
-
1 ks Transfer fólia
Popis
Kakaová roláda naplnená parížskym krémom a banánom. Potiahnutá transfer fóliou. Ideálna ku kávičke.
Kroky
1
Hotovo
|
CestoBielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a ešte trocha prešľaháme. |
2
Hotovo
|
Primiešame po jednom žĺtky, múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. |
3
Hotovo
15 min/180 °C
|
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
|
Horúce cesto vyklopíme na navlhčený obrúsok, zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť. |
5
Hotovo
|
PlnkaČokoládu so šľahačkou a maslom rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť a vyšľaháme. |
6
Hotovo
|
Po vychladnutí roládu rozvinieme, papier stiahneme. Plát natrieme plnkou, na kraj rolády dáme banány a znova zvinieme. |
7
Hotovo
|
Čokoládová polevaČokoládu na parou spolu s olejom rozpustíme. Rozostrieme na transfer fóliu, ktorou potiahneme roládu. Dáme stuhnúť do chladničky. |
8
Hotovo
|
Po stuhnutí fóliu stiahneme. |
9
Hotovo
|