Croissanty

0 0

Ingrediencie

Kysnuté cesto
Hladká múka 500 g
Mlieko 250 ml
Kryštálový cukor 50 g
Droždie 20 g
Vajce 1 ks
Soľ štipka
Tukové cesto
Maslo 250 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 125+4 hodiny
  • 200
  • Tažká

Ingrediencie

  • Kysnuté cesto

  • Tukové cesto

Popis

Zdieľať

Jemné maslové croissanty z prekladaného cesta. Na vrchu chrumkavé a vo vnútri vláčne, nadýchané cesto.

Kroky

1
Hotovo

Kysnuté cesto

Z vlažného mlieka, lyžice cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások. V miske rozmiešame múku, cukor, soľ a vykysnutý kvások. Všetko spolu dobre vypracujeme.

2
Hotovo

Cesto mierne posypeme múkou, prikryjeme a necháme kysnúť asi hodinu pri izbovej teplote. Potom ho odložíme na 4 hodiny do chladničky.

3
Hotovo

Tukové cesto

Stuhnuté maslo dáme medzi potravinársku fóliu a pomocou valčeka vyvaľkáme plát.

4
Hotovo

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, do stredu vložíme pripravené maslo, okraje obdĺžnika zložíme ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme na dlhší obdĺžnik, vždy vaľkáme iba jedným smerom.

5
Hotovo

Cesto preložíme tretiny, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Tento postup opakujeme trikrát. Cesto otočíme vždy o 90 stupňov a skladáme ho v smere, v ktorom sme ho vaľkali.

6
Hotovo

Hotové cesto rozvaľkámena obdĺžnik hrubý asi 5 mm, nakrájame ho na trojuholníčky, ktoré v širšej časti narežeme a zvinieme od širšieho konca k cípu.

7
Hotovo

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme hodinu podkysnúť, potom potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Recenzie receptu

Zatiaľ pre tento recept neboli napísané žiadne recenzie, použite okno nižšie pre napísanie recenzie
naspäť
Osie hniezda
dalej
Mriežkový koláč s pudingom
naspäť
Osie hniezda
dalej
Mriežkový koláč s pudingom