Domáca pizza

0 0
Domáca pizza

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 500 g
Voda vlažná 250 ml
Droždie 20 g
Kryštálový cukor 1 lyžica
Soľ 1 lyžička
Olivový olej 3 lyžice
Omáčka
Drvené paradajky 400 g
Cesnak roztlačené 2 strúčiky
Soľ
Olivový olej 1 lyžica
Oregano sušené 1 lyžička
Dokončenie
Šunka 100 g
Šampiňóny 100 g
Kukurica mrazenej 100 g
Tvrdý syr 200 g
Čerstva bazalka na oblohu

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tip, rada: Cesto na pizzu môžeme nechať kysnúť aj v chladničke - najlepšie cez noc. V chladničke vydrží aj 3 dni.

  • 20 + kysnutie
  • maximum °C
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Omáčka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Doma pripravená pizza, ktorá chutí ako pizzérie. Výhodou je, že si ju môžete obložiť všetkým, čo máte radi.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Z malého množstva vody, cukru a droždia pripravíme kvások.

2
Hotovo

Po vykysnutí kvásku pridáme preosiatu múku, olej a soľ a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme asi 10 minút odpočívať.

3
Hotovo

Odpočinuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a z každej vyformujeme bochník. Prikryjeme ich a necháme kysnúť 1 hodinu.

4
Hotovo

Vykysnuté bochníky cesta vyvaľkáme natenko do tvaru kruhu. Rukami cesto roztiahnite tak, aby ostali vyššie okraje. Pripravené cesto položíme na plech vyložený papierom na pečenie.

5
Hotovo

Omáčka

Všetky suroviny spolu vymiešame.

6
Hotovo

Dokončenie

Cesto na plechu potrieme omáčkou tak, aby okraj ostal čistý. Obložíme nakrájanou šunkou, šampiňónmi, kukuricou a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom.

7
Hotovo

Dáme piecť do rúry vyhriatej na maximum. Pečieme tak dlho, kým okraje nebudú zlatisté. Podávame nakrájané na trojuholníky, obložené čerstvou bazalkou.

naspäť
Rebarborový crumble
dalej
Veterníky
naspäť
Rebarborový crumble
dalej
Veterníky