Domáce rožky

0 0
Domáce rožky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hladká múka 500 g
Sušené droždie 6 g
Voda vlažná 285 g
Bravčova masť 60 g
Soľ 1 lyžička
Mak na posypanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 100
  • 10 min / 230 °C
  • Porcie: 10
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Veľmi jednoduchý recept na domáce chrumkavé rožteky.

Kroky

1
Hotovo

Do misky preosejeme múku a zmiešame ju so soľou a droždím.

2
Hotovo

Pridáme vodu, masť a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.

3
Hotovo

Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 10 rovnakých dielov, z ktorých vytvarujeme malé bochníky. Prikryté necháme odpočívať 10 minút.

4
Hotovo

Každý bochník natenko rozvaľkáme do tvaru trojuholníka a zrolujeme smerom od seba do tvaru rožka. Párkrát ich ešte rukami povaľkáme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

5
Hotovo

Postriekame vodou, posypeme soľou, makom a necháme ešte podkysnúť 20 minút. Pečieme v horúcej rúre.

naspäť
Hovädzie s mrkvou
dalej
Levanduľové kura
naspäť
Hovädzie s mrkvou
dalej
Levanduľové kura