Ingrediencie
-
800 g Cvikla
-
1 ks Červená cibuľa
-
2 lyžice Olivový olej
-
1 l Zeleninový vývar
-
Soľ
-
Ocot
-
Cukor
-
Pochúťková smotana
-
Kozí syr
Popis
Výborná krémová polievka z červenej repy. Polievku plnú vitamínov môžeme jesť teplú, ale aj studenú.
Kroky
1
Hotovo
|
Cibuľu a cviklu očistíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, cviklu postrúhame na hrubom strúhadle. |
2
Hotovo
10
|
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu s cviklou a chvíľu restujeme. Zalejeme vývarom a varíme asi 10 minút |
3
Hotovo
|
Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Dochutíme soľou, octom a cukrom. Na tanieri ozdobíme pochúťkovou smotanou a kozím syrom. |