Ingrediencie
-
Cesto
-
300 g Polohrubá múka
-
20 g Kypriaci prášok do pečiva
-
štipka Soľ
-
2 ks Žĺtok
-
120 g Maslo
-
2 lyžice Rum
-
100 g Pochúťková smotana
-
Olejna vyprážanie
-
Na obaľovanie
-
100 g Práškový cukor
-
1 lyžička Vanilínový cukor
Popis
Typické fašiangové alebo veľkonočné pečivo – vyprážané kúsky cesta obaľované v práškovom cukre.
Kroky
1
Hotovo
|
Do misy preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Pridáme maslo, smotanu, žĺtka, rum a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 2 hodiny v chlade stuhnúť |
2
Hotovo
|
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, radielkom pokrájame na obdĺžniky a v strede ešte prerežeme. Vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista. Necháme odkvapkať na papierovej utierke a ešte teplé obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým cukrom. |