Pistáciové tartaletky

0 0
Pistáciové tartaletky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hladká múka 250 g
Práškový cukor 70 g
Maslo 125 g
Kakao 3 lyžice
Žĺtok 2 ks
Krém
Mlieko 300 ml
Pistáciový puding 40 g
Maslo 50 g
Pistáciová pasta 50 g
Práškový cukor 50 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 40
  • 15 min / 170°C
  • Porcie: 10
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Krém

Popis

Zdieľať

Krehké kakaové linecké košíčky naplnené jemným pistáciovým krémom a ozdobené čerstvým ovocím.

Kroky

1
Hotovo

Tartaletky

V miske zmiešame múku, kakao a cukor. Pridáme na kocky nakrájané maslo a žĺtky a vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a necháme asi pol hodinu v chlade stuhnúť.

2
Hotovo

Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré budú presahovať okraj formičiek. Cesto pritlačíme na steny formičiek a presahujúci okraj zrežeme nožom. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

3
Hotovo

Krém

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme hustý krém. Ešte do teplého pridáme cukor, pistáciovú pastu a maslo.

4
Hotovo

Krémom naplníme vychladnuté košíky. Ozdobíme ovocím a posypeme posekanými pistáciami.

naspäť
Thajská kokosová polievka
dalej
Fánky
naspäť
Thajská kokosová polievka
dalej
Fánky