Ingrediencie
-
1 lyžica Maslo
-
1 ks Cibuľamalá
-
400 g Hrášokmrazený
-
2 strúčiky Cesnak
-
1 ks Pórmalý
-
1 kocka Kurací bujón
-
Mleté biele korenie
-
Soľ
-
4 plátky Anglická slanina
Popis
Jemná krémová polievka. Najlepšia je v sezóne z čerstvého, ale výborne chutí aj z mrazeného hrášku.
Kroky
1
Hotovo
|
Ingrediencie |
2
Hotovo
2
|
V hrnci rozohrejeme maslo a opražíme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. |
3
Hotovo
5
|
Pridáme cesnak pokrájaný na plátky, zelenú časť póru nakrájanú na kolieska a orestujeme. |
4
Hotovo
5
|
Zalejeme vodou, pridáme kocku bujónu a mrazený hrášok. Krátko povaríme. |
5
Hotovo
|
Rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou a korením. |
6
Hotovo
|
Polievku podávame s krutónmi a plátkami opečenej slaniny. |
7
Hotovo
|