Hrášková polievka so slaninou
Jemná, krémová

0 0
Hrášková polievka so slaninou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Maslo 1 lyžica
Cibuľa malá 1 ks
Hrášok mrazený 400 g
Cesnak 2 strúčiky
Pór malý 1 ks
Kurací bujón 1 kocka
Mleté biele korenie
Soľ
Anglická slanina 4 plátky

Nutričné hodnoty

1 porcia
266
kcal
8 g
bielkoviny
18 g
sacharidy
12 g
tuky
5 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 20
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Jemná krémová polievka. Najlepšia je v sezóne z čerstvého, ale výborne chutí aj z mrazeného hrášku.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo
2

V hrnci rozohrejeme maslo a opražíme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu.

3
Hotovo
5

Pridáme cesnak pokrájaný na plátky, zelenú časť póru nakrájanú na kolieska a orestujeme.

4
Hotovo
5

Zalejeme vodou, pridáme kocku bujónu a mrazený hrášok. Krátko povaríme.

5
Hotovo

Rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou a korením.

6
Hotovo

Polievku podávame s krutónmi a plátkami opečenej slaniny.

7
Hotovo
naspäť
Paradajková polievka
dalej
Mučkalica
naspäť
Paradajková polievka
dalej
Mučkalica