Ingrediencie
-
Polievka
-
400 g Hubyčerstvé
-
300 g Koreňová zeleninamrkva, petržlen, zeler
-
300 g Zemiaky
-
1 ks Cibuľa
-
2 strúčiky Cesnak
-
Mrvenička
-
1 hrnček Hrubá múka
-
1 ks Vajce
Popis
Rýchla, voňavá a chutná, taká je táto hubová polievka. Najlepšie chutí z húb, ktoré sami nazberáme.
Kroky
1
Hotovo
|
PolievkaTvrdšie druhy húb umyjeme, pokrájame a na site prelejeme vriacou vodou. |
2
Hotovo
|
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak pokrájaný na plátky. |
3
Hotovo
|
Pridáme huby, na kocky pokrájané zemiaky a krátko orestujeme. |
4
Hotovo
|
Pridáme pokrájanú zeleninu, zalejeme horúcou vodou a uvaríme domäkka. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a majoránkou. |
5
Hotovo
|
MrveničkaV miske zmiešame múku s vajíčkom a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré na strúhadle strúhame priamo do polievky alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak strúhame na plech, môžeme si ju nechať vysušiť a použiť nabudúce. |