Hubová polievka
s mrveničkou

0 0
Hubová polievka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Polievka
Huby čerstvé 400 g
Koreňová zelenina mrkva, petržlen, zeler 300 g
Zemiaky 300 g
Cibuľa 1 ks
Cesnak 2 strúčiky
Mrvenička
Hrubá múka 1 hrnček
Vajce 1 ks

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Polievka

  • Mrvenička

Popis

Zdieľať

Rýchla, voňavá a chutná, taká je táto hubová polievka. Najlepšie chutí z húb, ktoré sami nazberáme.

Kroky

1
Hotovo

Polievka

Tvrdšie druhy húb umyjeme, pokrájame a na site prelejeme vriacou vodou.

2
Hotovo

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak pokrájaný na plátky.

3
Hotovo

Pridáme huby, na kocky pokrájané zemiaky a krátko orestujeme.

4
Hotovo

Pridáme pokrájanú zeleninu, zalejeme horúcou vodou a uvaríme domäkka. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a majoránkou.

5
Hotovo

Mrvenička

V miske zmiešame múku s vajíčkom a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré na strúhadle strúhame priamo do polievky alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak strúhame na plech, môžeme si ju nechať vysušiť a použiť nabudúce.

naspäť
Šalát s avokádom a mangom
dalej
Domáce rezance
naspäť
Šalát s avokádom a mangom
dalej
Domáce rezance
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here