Ingrediencie
-
Cesto
-
3 ks Vajcia
-
180 g Kryštálový cukor
-
1 Vanilínový cukor
-
180 g Polohrubá múka
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
100 ml Olej
-
100 ml Horúca voda
-
Jablková plnka
-
750 g Jablko
-
40 g Krémový prášok
-
6 lyžíc Kryštálový cukor
-
400 ml Voda
-
Krém
-
250 g Mascarpone
-
300 ml Smotana na šľahanie
-
6 lyžíc Vaječný likér
Popis
Torta s piškótovým korpusom, jablkovým pyré. Na vrchu plnka z mascarpone ochutená vaječným likérom.
Kroky
1
Hotovo
|
Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Za stáleho miešania pridáme pomaly horúcu vodu a olej. Do vymiešaného pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. |
2
Hotovo
30 min / 180 °C
|
Cesto dáme do formy vystlanej papierom na pečenie, vo vyhriatej rúre pomaly upečieme. |
3
Hotovo
|
Jablková plnkaOčistené a na kocky nakrájané jablká dáme variť do 200 ml vody s cukrom. Keď hmota zhustne, pridáme pudingový prášok rozmiešaný v 200 ml vody. |
4
Hotovo
|
KrémVyšľahanú šľahačku pomaly pridávame do mascarpone, ktoré sme predtým vymiešali s vaječným likérom. |
5
Hotovo
|
Vychladnuté pokropíme vaječným likérom, potrieme jablkovou plnkou, na ktorú dáme šľahačkový krém. Krémom potrieme aj vrch torty a posypeme čokoládovými hoblinami. |