Kakaová torta
so šľahačkovým krémom

0 0
Kakaová torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 10 ks
Kryštálový cukor 10 lyžíc
Horúca voda 5 lyžíc
Olej 5 lyžíc
Polohrubá múka 8 lyžíc
Kakao 4 lyžice
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Plnka
Smotana na šľahanie 250 ml
Kryštálový cukor 150 g
Kakao 100 g
Stužený pokrmový tuk 150 g
Maslo 400 g
Punč
Čaj 200 ml
Kryštálový cukor 100 g
Kakao 2 lyžice
Rum 10 ml
Dokončenie
Rum
Tmavá plastická čokoláda na modelovanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 85
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Punč

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Torta pre všetkých milovníkov čokolády. Kakaový korpus, kakaová plnka  vrch potiahnutý plastickou čokoládou.

Kroky

1
Hotovo

Žĺtky s cukrom vymiešame. Postupne pridáme po lyžiciach vodu a olej. Múku zmiešame
s kakaom a práškom do pečiva a pridáme k vymiešaným žĺtkom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame do cesta.

2
Hotovo

Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Plnka

Kryštálový cukor a šľahačkovú smotanu dáme variť. Po zovretí primiešame kakao, stužený pokrmový tuk a miešame, kým sa nám masa nespojí. Odložíme do druhého dňa na chladné miesto. Na druhý deň vyšľaháme a pridáme k vymiešanému maslu.

4
Hotovo

Punč

Uvaríme čaj, do ktorého dáme kryštálový cukor, kakao. Do vychladnutého pridáme rum.

5
Hotovo

Tortový korpus rozrežeme na tri časti. Každú pokvapkáme rumom a plníme krémom. Krémom potrieme aj vrch a boky torty.

6
Hotovo

Odložíme na chladné miesto. Stuhnuté potiahneme plastickou čokoládou a ozdobíme.

naspäť
Mriežkový koláč s pudingom
dalej
Trojposchodová torta
naspäť
Mriežkový koláč s pudingom
dalej
Trojposchodová torta