Ingrediencie
-
Cesto
-
10 ks Vajcia
-
10 lyžíc Kryštálový cukor
-
5 lyžíc Horúca voda
-
5 lyžíc Olej
-
8 lyžíc Polohrubá múka
-
4 lyžice Kakao
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
Plnka
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
150 g Kryštálový cukor
-
100 g Kakao
-
150 g Stužený pokrmový tuk
-
400 g Maslo
-
Punč
-
200 ml Čaj
-
100 g Kryštálový cukor
-
2 lyžice Kakao
-
10 ml Rum
-
Dokončenie
-
Rum
-
Tmavá plastická čokoláda na modelovanie
Popis
Torta pre všetkých milovníkov čokolády. Kakaový korpus, kakaová plnka vrch potiahnutý plastickou čokoládou.
Kroky
1
Hotovo
|
Žĺtky s cukrom vymiešame. Postupne pridáme po lyžiciach vodu a olej. Múku zmiešame |
2
Hotovo
|
Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
PlnkaKryštálový cukor a šľahačkovú smotanu dáme variť. Po zovretí primiešame kakao, stužený pokrmový tuk a miešame, kým sa nám masa nespojí. Odložíme do druhého dňa na chladné miesto. Na druhý deň vyšľaháme a pridáme k vymiešanému maslu. |
4
Hotovo
|
PunčUvaríme čaj, do ktorého dáme kryštálový cukor, kakao. Do vychladnutého pridáme rum. |
5
Hotovo
|
Tortový korpus rozrežeme na tri časti. Každú pokvapkáme rumom a plníme krémom. Krémom potrieme aj vrch a boky torty. |
6
Hotovo
|
Odložíme na chladné miesto. Stuhnuté potiahneme plastickou čokoládou a ozdobíme. |