Ingrediencie
-
Cesto
-
2 Vajcia
-
120 g Práškový cukor
-
3 lyžice tekutého Med
-
120 g Maslo
-
1 lyžička Sóda bikarbóna
-
3 lyžice Kakao
-
100 g Horká čokoláda
-
500 g Hladká múka
-
2 lyžice Rum
-
2 lyžičky Perníkové korenie
-
Poleva
-
350 g Práškový cukor
-
niekoľko lyžíc Voda
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Vajcia s cukrom vymiešame. Do vymiešaného pridáme med, rozpustené maslo a premiešame. V rume rozpustíme sódu bikarbónu a primiešame do masy. |
2
Hotovo
|
Postupne pridáme múku, postrúhanú čokoládu, perníkové korenie, kakao a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré dáme na 24 hodín na chladné miesto. |
3
Hotovo
|
Potom cesto premiesime, na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme kolieska. |
4
Hotovo
|
Kladieme ich na vymastený plech (alebo vystlaný papierom na pečenie) a pečieme vo vyhriatej rúre. |
5
Hotovo
|
PolevaPráškový cukor preosejeme a vymiešame s vodou. Vodu pridávame postupne, poleva má byť hladká, ale riedka. |
6
Hotovo
|
Po upečení medovníčky namočíme do cukrovej polevy. |