Kakaové perníčky

0 0
Kakaové perníčky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 2
Práškový cukor 120 g
Med 3 lyžice tekutého
Maslo 120 g
Sóda bikarbóna 1 lyžička
Kakao 3 lyžice
Horká čokoláda 100 g
Hladká múka 500 g
Rum 2 lyžice
Perníkové korenie 2 lyžičky
Poleva
Práškový cukor 350 g
Voda niekoľko lyžíc

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 35 + chladenie
  • 200
  • Porcie: 40
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Kakaové perníčky z medového cesta, poliate bielkovou polevou.

Kroky

1
Hotovo

Vajcia s cukrom vymiešame. Do vymiešaného pridáme med, rozpustené maslo a premiešame. V rume rozpustíme sódu bikarbónu a primiešame do masy.

2
Hotovo

Postupne pridáme múku, postrúhanú čokoládu, perníkové korenie, kakao a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré dáme na 24 hodín na chladné miesto.

3
Hotovo

Potom cesto premiesime, na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme kolieska.

4
Hotovo

Kladieme ich na vymastený plech (alebo vystlaný papierom na pečenie) a pečieme vo vyhriatej rúre.

5
Hotovo

Poleva

Práškový cukor preosejeme a vymiešame s vodou. Vodu pridávame postupne, poleva má byť hladká, ale riedka.

6
Hotovo

Po upečení medovníčky namočíme do cukrovej polevy.

naspäť
Škoricové koláčiky
dalej
Ružové rezy
naspäť
Škoricové koláčiky
dalej
Ružové rezy