Ingrediencie
-
1 ks Kapormenší
-
100 g Maslo
-
1 ks Cibuľamenšia
-
200 ml Červené víno
-
2 ks Bobkový list
-
1 ks Citrón
-
5 guličiek Nové korenie
-
na obaľovanie Hladká múka
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Kapra očistíme, osušíme, pokrájame na porcie a osolíme. |
2
Hotovo
|
Jednotlivé porcie obalíme v hladkej múke a opečieme v časti rozohriateho tuku. Potom porcie poukladáme na misu, prikryjeme a odložíme. |
3
Hotovo
|
Medzitým nadrobno pokrájame cibuľu, speníme ju na zvyšnom tuku, zalejeme červeným vínom, premiešame, pridáme na kolieska pokrájaný citrón, bobkové listy a celé čierne korenie. |
4
Hotovo
|
Všetko chvíľu podusíme, pridáme porcie kapra a necháme ešte dusiť asi 5 minút. Podávame so zemiakmi. |