Teľacia roláda

0 0
Teľacia roláda

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Teľacie karé 1 kg
Mleté čierne korenie
Soľ
Olej
Hovädzí vývar 200 ml
Dokončenie
Hladká múka 2 lyžice
Plnka
Rožok staršie 4 ks
Vajcia 3 ks
Mlieko 50 ml
Šunka 100 g
Muškátový oriešok
Soľ
Mleté biele korenie
Petržlenová vňať

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 140
  • 120 min / 140 °C
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Dokončenie

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Teľacia roláda naplnená žemlovou plnkou so šunkou. Vhodná príloha je zemiaková kaša.

Kroky

1
Hotovo

Plnka

Rožky nakrájame na kocky a zalejeme ich mliekom. Pridáme na kocky pokrájanú šunku, petržlenovú vňať a rozšľahané žĺtka. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

2
Hotovo

Roláda

Mäso rozrežeme na plát, naklepeme, osolíme a okoreníme. Potrieme plnkou a stočíme do rolády. Zviažeme kuchynským špagátom.

3
Hotovo

Na pekáči, ktorý môžeme dať do rúry rozohrejeme olej a mäso na ňom opečieme zo všetkých strán. Podlejeme vývarom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

4
Hotovo

Počas pečenia podľa potreby podlievame vývarom a šťavou z výpeku. Po upečení mäso vyberieme, šťavu precedíme do kastrólika a pomaly varíme.

5
Hotovo

V troche vody rozmiešame múku a pripravenou zmesou zahustíme omáčku. Dochutíme soľou a korením. Roládu pokrájame na plátky, podávame so zemiakovou kašou poliate omáčkou.

naspäť
Kačacie prsia so slivkovou omáčkou
naspäť
Kačacie prsia so slivkovou omáčkou