Ingrediencie
-
Cesto
-
6 ks Vajcia
-
6 kopcovitých lyžíc Kryštálový cukor
-
6 kopcovitých lyžíc Hladká múka
-
6 lyžíc Uvarená čierna káva
-
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
-
Plnka
-
300 ml Mlieko
-
40 g Krémový prášok
-
250 g Maslo
-
200 g Práškový cukor
-
1 lyžica Mletá káva
-
Poleva
-
100 g Čokoláda na varenie
-
30 g Stužený pokrmový tuk
-
1 lyžica Olej
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Žĺtky vymiešame s cukrom a kávou. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. |
2
Hotovo
20 pri 180 °C
|
Cesto rozdelíme na polovicu a na plechu vystlanom papierom na pečenie v stredne vyhriatej rúre upečieme dva pláty. |
3
Hotovo
|
Po upečení a vychladnutí rozdelíme každý plát na polovicu a naplníme plnkou. |
4
Hotovo
|
PlnkaV mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do masla vymiešaného s práškovým cukrom. |
5
Hotovo
|
Necháme stuhnúť. Stuhnuté najskôr pokrájame na pásy a potom na rezy. Konce máčame do čokolády. |
6
Hotovo
|
PolevaČokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame na hladkú hmotu. |