Ingrediencie
-
pol hrnčeka Krúpy
-
2 ks Mrkva
-
1 ks Petržlen
-
2 ks Zemiaky
-
1 ks Cibuľa
-
1 strúčik Cesnak
-
Olej
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Jačmenné krúpy prospievajú nášmu zdraviu, preto by sme si ich na tanier mali nakladať oveľa častejšie.
Kroky
1
Hotovo
|
Krúpy premyjeme a namočíme na pár hodín, najlepšie cez noc. |
2
Hotovo
|
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, popražíme na nej očistenú a na menšie kúsky pokrájanú zeleninu a podusíme. |
3
Hotovo
|
Zalejeme vodou, pridáme scedené krúpy, osolíme, okoreníme a varíme domäkka. Podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťou. |