Ingrediencie
-
500 g Kuracie stehenné rezne
-
1 ks Cibuľa
-
3 strúčiky Cesnak
-
1 ks Červená paprika
-
1 ks Žltá paprika
-
200 g Basmati ryža
-
380 ml Zeleninový vývar
-
100 g Zmes sušeného ovociahrozienka, marhule, brusnice
-
100 g Zmes orechovvlašské, píniové, pistáciové, kešu
-
2 lyžičky Rímska rascamletá
-
pol lyžičky Mletá škorica
-
Mleté čierne korenie
-
Soľ
-
Olej
-
Čerstvý koriander
-
Petržlenová vňať
Popis
Pilaf – jedlo, ktoré sa pripravuje z duseného mäsa najčastejšie kuracieho alebo jahňacieho mäsa s ryžou, zeleninou a korenín.
Kroky
1
Hotovo
|
V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu pokrájanú nadrobno, cesnak na plátky a papriku na kocky. |
2
Hotovo
|
Pridáme kuracie mäso nakrájané na menšie rezance a spolu orestujeme. Pridáme všetko korenie, soľ a opekáme, kým sa mäso nezatiahne. |
3
Hotovo
|
Pridáme odkvapkanú ryžu, premiešame a spolu krátko opečieme. Zmes zalejeme horúcim vývarom, pridáme ovocie, zmes orechov a prikryté dusíme asi 15 minút domäkka. |
4
Hotovo
|
Podávame posypané posekaným koriandrom a petržlenovou vňaťou. |