Kurací pilaf

0 0
Kurací pilaf

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Kuracie stehenné rezne 500 g
Cibuľa 1 ks
Cesnak 3 strúčiky
Červená paprika 1 ks
Žltá paprika 1 ks
Basmati ryža 200 g
Zeleninový vývar 380 ml
Zmes sušeného ovocia hrozienka, marhule, brusnice 100 g
Zmes orechov vlašské, píniové, pistáciové, kešu 100 g
Rímska rasca mletá 2 lyžičky
Mletá škorica pol lyžičky
Mleté čierne korenie
Soľ
Olej
Čerstvý koriander
Petržlenová vňať

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 45
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Pilaf – jedlo, ktoré sa pripravuje z duseného mäsa najčastejšie kuracieho alebo jahňacieho mäsa s ryžou, zeleninou a korenín.

Kroky

1
Hotovo

V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu pokrájanú nadrobno, cesnak na plátky a papriku na kocky.

2
Hotovo

Pridáme kuracie mäso nakrájané na menšie rezance a spolu orestujeme. Pridáme všetko korenie, soľ a opekáme, kým sa mäso nezatiahne.

3
Hotovo

Pridáme odkvapkanú ryžu, premiešame a spolu krátko opečieme. Zmes zalejeme horúcim vývarom, pridáme ovocie, zmes orechov a prikryté dusíme asi 15 minút domäkka.

4
Hotovo

Podávame posypané posekaným koriandrom a petržlenovou vňaťou.

naspäť
Kurací špíz
dalej
Čokoládová bábovka
naspäť
Kurací špíz
dalej
Čokoládová bábovka
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here