Ingrediencie
-
800 g Kuracie prsia
-
Marináda
-
8 lyžíc Sójová omáčkatmavej
-
4 lyžice Olivový olej
-
1 cm Čerstvý zázvorpostrúhaný
-
2 strúčiky Cesnak
-
2 ks Cibuľa
-
Arašídová omáčka
-
250 g Arašídové maslo
-
2 strúčiky Cesnak
-
150 ml Voda
-
1 lyžica Trstinový cukor
-
1 cm Čerstvý zázvornastrúhaný
-
1 lyžica Citrónová šťava
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Dokončenie
-
Čerstvý koriander
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Arašídová omáčkaV hrnci zmiešame sójovú omáčku, vodu a arašídové maslo. Pridáme zázvor, cukor a soľ a na miernom ohni zahrievame, kým sa maslo nerozpustí. |
2
Hotovo
|
Stiahneme z ohňa, pridáme cesnak, citrónovú šťavu a dochutíme soľou a korením. |
3
Hotovo
|
MarinádaCesnak a cibuľu nakrájame najemno a zmiešame s ostatnými surovinami |
4
Hotovo
|
DokončenieKuracie mäso nakrájame na asi 2 cm kocky, vložíme do marinády a premiešame. Necháme ich v chlade marinovať aspoň pol hodiny, najlepšie však cez noc. |
5
Hotovo
|
Kúsky mäsa napichujeme na ihly a grilujeme alebo opekáme zo všetkých strán dozlatista. Podávame s arašídovou omáčkou, posypané čerstvým koriandrom. |