Ingrediencie
-
4 ks Kuracie prsia
-
70 g Maslo
-
3 strúčiky Cesnakprelisovaný
-
3 lyžice Petržlenová vňaťposekanej
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Vajcia
-
Hladká múka
-
Strúhanka
Popis
Známa ukrajinská pochúťka. Jemné kuracie mäso naplnené bylinkovým maslom – klasická kombinácia masla, cesnaku a petržlenu
Kroky
1
Hotovo
|
Rezne ostrým nožom narežeme, otvoríme ako knihu a naklepeme cez fóliu na tenké plátky. |
2
Hotovo
|
V miske vymiešame zmäknuté maslo, cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením. Z hmoty vytvarujeme valček, ktorý zabalíme do fólie a dáme stuhnúť na 15 minút do mrazničky. |
3
Hotovo
|
Vychladnutú zmes rozdelíme na štyri časti a naplníme ňou mäso. Dôkladne zabalíme a odložíme na 15 minút do mrazničky. |
4
Hotovo
|
Stuhnuté obalíme v trojobale - hladkej múke, rozšľahaných vajciach a v strúhanke. |
5
Hotovo
|
Na panvici rozohrejeme olej a rezne vyprážame z oboch strán dozlatista 5-7 minút. |