Lasagne
talianska klasika

0 0
Lasagne

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
mäsovo-paradajkové ragú
Mleté hovädzie mäso 400 g
Olivový olej 1 lyžica
Slanina 50 g
Cibuľa 1 ks
Cesnak 3 strúčiky
Mrkva 2 ks
Drvené paradajky 400 g
Hovädzí bujón 1 kocka
Červené víno 150 ml
Cherry paradajky 6 ks
Bobkový list 3 ks
Rozmarín vetvička
Soľ
bešamelová omáčka
Maslo 1 lyžica
Hladká múka 2 lyžice
Mlieko plnotučného 500 ml
Muškátový oriešok
Lasagne 300 g
Tvrdý syr jemne postrúhaný 100 g

Nutričné hodnoty

1 porcia
560
kcal
13 g
bielkoviny
30 g
sacharidy
17 g
tuky
1 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuchyňa:
    • 90
    • Porcie: 4
    • Stredná

    Ingrediencie

    • mäsovo-paradajkové ragú

    • bešamelová omáčka

    Popis

    Zdieľať

    Svetoznáma talianska klasika – obľúbené cestoviny pochádzajúce z Bolone s mäsovo-paradajkovým  ragú a bešamelovou omáčkou.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Ingrediencie

    2
    Hotovo

    Na panvici rozohrejeme olej, pridáme slaninku pokrájanú na kocky a opražíme. Znížime teplotu a pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a rozmarín. Za občasného miešania restujeme, kým zelenina nezmäkne.

    3
    Hotovo

    Zvýšime teplotu a pridáme mäso a ďalej restujeme, kým mäso nezhnedne. Pridáme drvené paradajky, paradajkový pretlak, kocku bujónu, červené víno, cherry paradajky pokrájané na polovicu. Zmes privedieme k varu a prikryté za občasného miešania varíme asi pol hodiny, kým omáčka nezhustne. Dochutíme soľou, korením a bazalkou.

    4
    Hotovo

    Bešamelová omáčka

    Na panvici rozpustíme maslo, prisypeme múku a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.

    5
    Hotovo
    30/180 °C

    Lasagne uvaríme podľa návodu na obale. Na dno za­pekacej misy rozotrieme vrstvu bešamelu, na ňu vrstvu ragú. Na to rozložíme vrstvu lasagní. Všetky vrstvy zopakujeme a zakončíme vrstvou lasagní, ktoré polejeme bešamelom. Povrch posypeme strúhaným syrom a dáme piecť.

    naspäť
    Citrónový krém – lemon curd
    dalej
    Bravčové mäso na hrášku
    naspäť
    Citrónový krém – lemon curd
    dalej
    Bravčové mäso na hrášku
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here