Ingrediencie
-
mäsovo-paradajkové ragú
-
400 g Mleté hovädzie mäso
-
1 lyžica Olivový olej
-
50 g Slanina
-
1 ks Cibuľa
-
3 strúčiky Cesnak
-
2 ks Mrkva
-
400 g Drvené paradajky
-
1 kocka Hovädzí bujón
-
150 ml Červené víno
-
6 ks Cherry paradajky
-
3 ks Bobkový list
-
vetvička Rozmarín
-
Soľ
-
bešamelová omáčka
-
1 lyžica Maslo
-
2 lyžice Hladká múka
-
500 ml Mliekoplnotučného
-
Muškátový oriešok
-
300 g Lasagne
-
100 g Tvrdý syrjemne postrúhaný
Popis
Svetoznáma talianska klasika – obľúbené cestoviny pochádzajúce z Bolone s mäsovo-paradajkovým ragú a bešamelovou omáčkou.
Kroky
1
Hotovo
|
Ingrediencie |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Zvýšime teplotu a pridáme mäso a ďalej restujeme, kým mäso nezhnedne. Pridáme drvené paradajky, paradajkový pretlak, kocku bujónu, červené víno, cherry paradajky pokrájané na polovicu. Zmes privedieme k varu a prikryté za občasného miešania varíme asi pol hodiny, kým omáčka nezhustne. Dochutíme soľou, korením a bazalkou. |
4
Hotovo
|
Bešamelová omáčka |
5
Hotovo
30/180 °C
|