Ingrediencie
-
Cesto
-
7 ks Bielok
-
250 g Kryštálový cukor
-
70 g Lieskovcové orieškypomleté
-
80 g Polohrubá múka
-
Plnka
-
300 ml Mlieko
-
40 g Krémový prášok
-
250 g Maslo
-
150 g Práškový cukor
-
100 g Lieskovcové orieškypomleté
-
Rum
-
Modelovacia hmota
Popis
Výborná torta s lieskovcovým orieškami, ktoré sú v korpuse aj v plnke. Na vrchu potiahnutá modelovacou hmotou.
Kroky
1
Hotovo
|
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne vmiešame cukor. Oriešky upražíme, pomelieme a zľahka vmiešame spolu s múkou do snehu. |
2
Hotovo
|
Cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pomaly upečieme. |
3
Hotovo
|
PlnkaV mlieku rozmiešame krémový prášok a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s cukrom. Dochutíme mandľovým likérom. |
4
Hotovo
|
Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Pokropíme rumom, potrieme plnkou a priložíme druhým plátom. Plnkou potrieme aj boky. Odložíme na chladné miesto. |
5
Hotovo
|
Po stuhnutí tortu obrežeme do tvaru košíka, potiahneme modelovacou hmotou a ozdobíme. |