Lieskovcová torta

0 0
Lieskovcová torta

Ingrediencie

Cesto
Bielok 7 ks
Kryštálový cukor 250 g
Lieskovcové oriešky pomleté 70 g
Polohrubá múka 80 g
Plnka
Mlieko 300 ml
Krémový prášok 40 g
Maslo 250 g
Práškový cukor 150 g
Lieskovcové oriešky pomleté 100 g
Rum
Modelovacia hmota

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Modelovacia hmota

Popis

Zdieľať

Výborná torta s lieskovcovým orieškami, ktoré sú v korpuse aj v plnke. Na vrchu potiahnutá modelovacou hmotou.

Kroky

1
Hotovo

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne vmiešame cukor. Oriešky upražíme, pomelieme a zľahka vmiešame spolu s múkou do snehu.

2
Hotovo

Cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pomaly upečieme.

3
Hotovo

Plnka

V mlieku rozmiešame krémový prášok a uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla s cukrom. Dochutíme mandľovým likérom.

4
Hotovo

Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Pokropíme rumom, potrieme plnkou a priložíme druhým plátom. Plnkou potrieme aj boky. Odložíme na chladné miesto.

5
Hotovo

Po stuhnutí tortu obrežeme do tvaru košíka, potiahneme modelovacou hmotou a ozdobíme.

naspäť
Rebarborová štrúdľa
dalej
Dusený špenát
naspäť
Rebarborová štrúdľa
dalej
Dusený špenát
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here