Maková torta s pomarančmi
a maslovým krémom

0 0
Maková torta s pomarančmi

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajcia 5 ks
Kryštálový cukor 150 g
Polohrubá múka 100 g
Mandľová múka 50 g
Mletý mak 200 g
Kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
pomarančový sirup
Pomaranč 2 ks
Kryštálový cukor 200 g
Voda 400 ml
Plnka
Vajcia 3 ks
Práškový cukor 150 g
Maslo 250 g
Šťava a kôra z jedného pomaranča

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 70
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • pomarančový sirup

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Netradičný recept ma makový koláčik. Kombinácia chrumkavého maku a kyslastých pomarančov, doplnená maslovým krémom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, primiešame rozmixované uvarené pomaranče, múku zmiešanú s mandľami, makom, práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

2
Hotovo
45 min / 180 °C

Na dno formy vystlanej papierom na pečenie poukladáme uvarené plátky pomaranča, na ktoré rozotrieme cesto. Pomaly upečieme vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Plnka

Vajcia, cukor, pomarančovú šťavu a kôru vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla.

4
Hotovo

Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty a otočíme, aby pomaranče boli navrchu.

5
Hotovo

Spodný plát pokvapkáme sirupom, potrieme plnkou a prikryjeme druhým plátom. Krémom potrieme aj boky torty.

naspäť
Ananásové rezy
dalej
Limetkové rezy
naspäť
Ananásové rezy
dalej
Limetkové rezy