Ingrediencie
-
Cesto
-
5 ks Vajcia
-
150 g Kryštálový cukor
-
100 g Polohrubá múka
-
50 g Mandľová múka
-
200 g Mletý mak
-
½ balíčka Kypriaci prášok do pečiva
-
pomarančový sirup
-
2 ks Pomaranč
-
200 g Kryštálový cukor
-
400 ml Voda
-
Plnka
-
3 ks Vajcia
-
150 g Práškový cukor
-
250 g Maslo
-
Šťava a kôra z jedného pomaranča
Popis
Netradičný recept ma makový koláčik. Kombinácia chrumkavého maku a kyslastých pomarančov, doplnená maslovým krémom.
Kroky
1
Hotovo
|
CestoŽĺtky s cukrom vymiešame dopenista, primiešame rozmixované uvarené pomaranče, múku zmiešanú s mandľami, makom, práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov. |
2
Hotovo
45 min / 180 °C
|
Na dno formy vystlanej papierom na pečenie poukladáme uvarené plátky pomaranča, na ktoré rozotrieme cesto. Pomaly upečieme vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
PlnkaVajcia, cukor, pomarančovú šťavu a kôru vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Vychladnuté pridáme do vymiešaného masla. |
4
Hotovo
|
Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty a otočíme, aby pomaranče boli navrchu. |
5
Hotovo
|
Spodný plát pokvapkáme sirupom, potrieme plnkou a prikryjeme druhým plátom. Krémom potrieme aj boky torty. |