Makrónky s ruby čokoládou

0 0
Makrónky s ruby čokoládou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Makrónky
Bielok izbovej teploty 110 g
Mandľová múka 150 g
Práškový cukor 150 g
Kryštálový cukor 150 g
Voda 40 ml
Soľ štipka
Gelova farba červená
Krém z ruby čokolády
Ruby čokoláda 240 g
Smotana na šľahanie 200 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • 140 °C
  • Porcie: 40
  • Tažká

Ingrediencie

  • Makrónky

  • Krém z ruby čokolády

Popis

Zdieľať

Známy francúzsky dezert, rôznych farieb a príchutí –  na povrchu chrumkavá mandľová pusinka- naplnené krémom ganache s ruby čokoládou.

Kroky

1
Hotovo

Makrónky

Zmiešame mandle s práškovým cukrom, v mixéri rozmixujeme na jemnú múčku a preosejeme cez jemné sito. K preosiatej zmesi pridáme polovicu bielkov (55 g) a stierkou vymiešame na hladkú pastu. Pridáme gelovú farbu a premiešame.

2
Hotovo

Druhú polovicu bielkov a štipku soli vyšľaháme na polotuhý sneh. Medzitým si pripravíme cukrový rozvar. Do hrnca dáme kryštálový cukor, zalejeme vodou a dáme variť. Keď je teplota 1158 ° C prilejeme rozvar za stáleho šľahania do snehu. Šlaháme až kým sneh nie je tuhý a neochladí sa na izbovú teplotu (asi 3 minúty). Rozvar musíme prilievať opatrne, priamo na sneh, na stene nádoby cukor tuhne.

3
Hotovo

Krém z ruby čokolády

Ak sme nepridali farbu do pasty, ešte ju môžeme pridať do snehu. Vyšľahaný sneh po tretinách primiešame k mandľovej paste. Cesto pomocou stierky obraciame tak dlho, kým nám nesteká zo stierky.

4
Hotovo

Zmes dáme do cukrárenského vrecka s rovnou špičkou a striekame makrónky na silikónovú podložku alebo na plech vystlaný papierom (pod ktorý si podložíme šablónu s predkreslenými krúžkami o priemere 3 cm). Špička by mala ísť kolmo na plech, nie pod uhlom a celkom blízko plechu.

5
Hotovo
15

Párkrát s plechom buchneme, aby sme odstránili vzduchové bubliny a makrónky necháme zaschnúť (45 - 60 minút), kým sa na nich nevytvorí "kôra" - pri dotyku by sa cesto už nemalo lepiť. Pečieme v rúre vyhriatej na 140 °C. Upečené necháme vychladnúť na plechu a naplníme.

6
Hotovo

Krém s ruby čokoládou

Smotanu privedieme do varu a zalejeme ňou čokoládu, Necháme zmäknúť a vymiešame tyčovým mixérom na hladký krém. Prikryjeme potravinárskou fóliou, tak aby sa dotýkala krému. Dáme do chladničky, najlepšie do druhého dňa.

7
Hotovo

Dokončenie

Na polovicu makróniek pomocou cukrárenského vrecka nanesieme vychladnutý krém, priklopíme druhou makrónkou a spojíme.

naspäť
Hrachová polievka
dalej
Kurací špíz
naspäť
Hrachová polievka
dalej
Kurací špíz
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here