Marlenka
s orechami

0 0
Marlenka

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Hladká múka 400 g
Maslo 250 g
Kryštálový cukor 300 g
Vajcia 3 ks
Med 3 lyžice
Sóda bikarbóna 1 lyžička
Plnka
Sladené kondenzované mlieko 1 konzerva
Maslo 300 g
Posýpka
Pomleté orechy na posypanie

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 65
  • 10 min / 180 °C 1 plát
  • Porcie: 35
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

  • Posýpka

Popis

Zdieľať

Pôvodom arménsky medový dezert. Jemné pláty medového cesta a k tomu karamelová plnka a orechy.

 

 

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Vajcia, cukor, maslo a med miešame nad parou do zhustnutia.

2
Hotovo

Pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou, a vymiešame hladké cesto, ktoré rozdelíme na päť dielov.

3
Hotovo
10 min / 180 °C 1 plát

Každý rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a postupne upečieme vo vyhriatej rúre.

4
Hotovo

Plnka

Kondenzované mlieko dáme do hrnca s vodou a varíme asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Vychladnuté spojíme s vymiešaným maslom.

5
Hotovo

Dokončenie

Upečené pláty orežeme a spájame plnkou. Plnkou potrieme aj vrch a posypeme postrúhanými odrezanými pečenými okrajmi, ktoré sme zmiešali s pomletými orechmi.

6
Hotovo

Tip, rada

Vrch môžeme ozdobiť čokoládovou polevou a do plnky môžeme použiť aj hotové karamelové kondenzované mlieko.

naspäť
Šunkové fliačky
dalej
Medovníčky
naspäť
Šunkové fliačky
dalej
Medovníčky