Ingrediencie
-
Cesto
-
400 g Hladká múka
-
250 g Maslo
-
300 g Kryštálový cukor
-
3 ks Vajcia
-
3 lyžice Med
-
1 lyžička Sóda bikarbóna
-
Plnka
-
1 konzerva Sladené kondenzované mlieko
-
300 g Maslo
-
Posýpka
-
Pomleté orechyna posypanie
Popis
Pôvodom arménsky medový dezert. Jemné pláty medového cesta a k tomu karamelová plnka a orechy.
Kroky
1
Hotovo
|
CestoVajcia, cukor, maslo a med miešame nad parou do zhustnutia. |
2
Hotovo
|
Pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou, a vymiešame hladké cesto, ktoré rozdelíme na päť dielov. |
3
Hotovo
10 min / 180 °C 1 plát
|
Každý rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a postupne upečieme vo vyhriatej rúre. |
4
Hotovo
|
PlnkaKondenzované mlieko dáme do hrnca s vodou a varíme asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Vychladnuté spojíme s vymiešaným maslom. |
5
Hotovo
|
DokončenieUpečené pláty orežeme a spájame plnkou. Plnkou potrieme aj vrch a posypeme postrúhanými odrezanými pečenými okrajmi, ktoré sme zmiešali s pomletými orechmi. |
6
Hotovo
|
Tip, radaVrch môžeme ozdobiť čokoládovou polevou a do plnky môžeme použiť aj hotové karamelové kondenzované mlieko. |