Ingrediencie
-
Mäsové guľky
-
250 g Mleté bravčové mäso
-
250 g Mleté hovädzie mäso
-
1 ks Rožok
-
50 ml Mlieko
-
1 ks Vajce
-
1 strúčik Cesnak
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Petržlenová vňať
-
Paradajková omáčka
-
1 ks Cibuľa
-
2 strúčiky Cesnak
-
1 konzerva Drvené paradajky
-
1 malá konzerva Paradajkový pretlak
-
2 lyžice Olivový olej
-
hrsť Čerstva bazalka
-
1 lyžica Kryštálový cukor
-
125 ml Hovädzí vývar
-
Špagety
-
250 g Špagety
Popis
Mäsové guličky z miešaného hovädzieho a bravčového mäsa v paradajkovej omáčky. Môžeme podávať aj so zemiakmi.
Kroky
1
Hotovo
|
Mäsové guľkyDeň starý rožok pokrájame na kocky a pokropíme mliekom. Pridáme mäso, vajce, cesnak. Dochutíme soľou a korením. |
2
Hotovo
15
|
Navlhčenými rukami vytvarujeme guľky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. |
3
Hotovo
20
|
Paradajková omáčkaNa panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľku a cesnak. Pridáme nasekané paradajky, pretlak a vývar. Pridáme upečené mäsové guľky a ešte spolu povaríme. Dochutíme soľou, korením, cukrom a polovicou bazalky. |
4
Hotovo
|
Špagety uvaríme v horúcej osolenej vode podľa návodu. Podávame s guľkami, paradajkovou omáčkou, posypané parmezánom a bazalkou. |