Ingrediencie
-
50 g Anglická slanina
-
1 ks Cibuľa
-
1 strúčik Cesnak
-
2 ks Mrkva
-
2 ks Zemiaky
-
150 g Fazuľa
-
1 l Zeleninový vývar
-
1 malá Cukina
-
1 lyžica Olivový olej
-
2 stonky Stonkový zeler
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Hustá talianska zeleninová polievka podávaná s cestovinou. Zeleninu môžeme rôzne kombinovať, podľa ročných období.
Kroky
1
Hotovo
40
|
Fazuľu namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň ju scedíme, zalejeme vodou asi 2 cm nad okraj a dáme variť. |
2
Hotovo
|
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme slaninu nasypeme na drobné kocky a opečieme. Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, cesnak a pár minút podusíme. . |
3
Hotovo
20
|
Do hrnca pridáme pokrájané zemiaky, mrkvu, zeler a cukinu. Krátko opražíme, zalejem vývarom a varíme asi 20 minút. |
4
Hotovo
|
Pridáme uvarenú fazuľu, drvené paradajky krátko povaríme. |
5
Hotovo
|
Primiešame uvarené cestoviny a dochutíme soľou, korením. |