Ingrediencie
-
Cesto
-
200 g Kryštálový cukor
-
6 ks Vajcia
-
250 g pomletých Vlašské orechy
-
100 g Polohrubá múka
-
250 g Mrkvanajemno postrúhaná
-
1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
-
Plnka
-
250 g Mascarpone
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
100 g Práškový cukor
-
2 lyžice Káva
-
Dokončenie
-
Modelovacia hmota
Popis
Vláčny mrkvový korpus s orieškami a plnka z mascarpone. Celá torta potiahnutá modelovacou hmotou.
Kroky
1
Hotovo
|
Vajcia s cukrom vymiešame dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s pomletými orechmi, práškom do pečiva a postrúhanú mrkvu. |
2
Hotovo
|
Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pomaly upečieme vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
PlnkaVyšľahanú šľahačku pomaly pridáme do mascarpone, ktoré sme vymiešali s práškovým cukrom a kávou. |
4
Hotovo
|
Vychladnutý korpus prekrojíme na dva pláty. Prvý plát potrieme plnkou a priložíme druhý plát. Krémom potrieme aj vrch a boky torty. Odložíme na chladné miesto. |
5
Hotovo
|
Stuhnuté potiahneme modelovacou hmotou a ozdobíme. |