Ingrediencie
-
1 ks Bravčové koleno
-
1 ks Cibuľa
-
1 ks Cesnak
-
Drvená rasca
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Koleno dôkladne umyjeme a zoškrabeme zvyšky srsti, vložíme do osolenej vody a asi hodinu varíme. |
2
Hotovo
|
Polouvarené vyberieme, vložíme do pekáča, osolíme, prešpikujeme strúčikom cesnaku rozkrojeným na štvrtiny, pridáme drvenú rascu a pokrájanú cibuľu. |
3
Hotovo
|
Z vývaru odoberieme zvrchu masť, polejeme ňou kolená v pekáči a za občasného polievania šťavou, prípadne vývarom upečieme domäkka. |
4
Hotovo
|
Podávame s knedľou a dusenou kapustou, so zemiakmi a zeleninovým šalátom alebo len s chlebom a s chrenom. |