Pečené zemiaky so slaninou

0 0
Pečené zemiaky so slaninou

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Zemiaky väčších 12 ks
Oravská slanina 150 g
Tvrdý syr 50 g
Mleté čierne korenie
Soľ
Olivový olej

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 50
  • 40 min / 200 °C
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Zemiaky pečené v šupke so slaninou a strúhaným syrom.

Kroky

1
Hotovo

Zemiaky v šupke umyjeme a osušíme. Zhora ich narežeme na plátky tak, aby vznikli plátky, ktoré ale nedokrojíme do konca.

2
Hotovo

Slaninu nakrájame na tenšie plátky a povkladáme ju do zárezov. Zemiaky osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pred koncom posypeme postrúhaným syrom.

naspäť
Losos s avokádom
dalej
Hruškový koláč s čokoládou
naspäť
Losos s avokádom
dalej
Hruškový koláč s čokoládou
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here