Pečený čajík
s ovocím

0 0
Pečený čajík

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Čaj si môžeš pripraviť toľko a z takého ovocia, koľko a aké doma nájdeš. Ľubovoľne ho môžeš kombinovať.

Kroky

1
Hotovo

Ovocie so šupkou nakrájaš na menšie kocky a pomaranč na kolieska.

2
Hotovo

Postupne ovocie nasypeš do väčšej misky.

3
Hotovo

Potom ho posypeš cukrom, škoricovým cukrom a klinčekmi. Dobre premiešaš, aby sa všetko ovocie obalilo cukrom.

4
Hotovo

Zmes ovocia vysypeš na pekáč a navrch poukladáš plátky pomaranča. Pekáč s ovocím dáš do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Pečieš asi hodinu, kým ovocie nepustí šťavu a nezačne pekne rozvoniavať.

5
Hotovo

Ešte horúce ovocie dáš do pohárov a dobre ich zatvoríš.

6
Hotovo

Poháre otočíš hore dnom, aby ti „chytilo“ viečko na pohári a aby pečený čaj vydržal.

7
Hotovo

Tip, rada

Vždy však dodrž pomer 2 : 1, to znamená, že na dva diely ovocia dáš jeden diel cukru. V zime sa môžeš zohriať čajom, ktorý si si pripravil v lete. Do pohára dáš 2 lyžičky voňavého pečeného čaju, zaleješ ich horúcou vodou a čaj môžeš piť

naspäť
Pečený bôčik
dalej
Ríbezľový koláč
naspäť
Pečený bôčik
dalej
Ríbezľový koláč
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here