Ingrediencie
-
Cesto
-
500 g Hladká múka
-
3 zemiaky Zemiakyvarené a strúhané
-
pol kocky Droždie
-
300 ml Mlieko
-
100 ml Olej
-
1 ks Vajce
-
1 lyžička Soľ
-
1 lyžička Cukor
-
Pomazánka
-
125 g Bryndza
-
50 g Pochúťková smotana
-
1 malá Cibuľa
-
1 lyžička Mletá červená paprika
Popis
Slané pagáčiky zo zemiakového cesta naplnené bryndzovou pomazánkou – výborná slaná chuťovka.
Kroky
1
Hotovo
|
Z 50 ml mlieka, cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások a necháme vykysnúť. Potom ho zmiešame s múkou, pridáme vajce, zvyšné mlieko, soľ, zemiaky, olej a spracujeme hladké cesto, ktoré dáme kysnúť na teplé miesto. |
2
Hotovo
|
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, okraje zložíme ako obálku a pritlačíme. Potom cesto zľahka rozvaľkáme a opäť zložíme a necháme stáť asi 20 minút. |
3
Hotovo
|
Takto to opakujeme aj trikrát. Hotové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou, rascou a necháme ešte 15 minút podkysnúť. |
4
Hotovo
25 min / 180 °C
|
Pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté pagáčiky prekrojíme na naplníme bryndzovou pomazánkou. |
5
Hotovo
|
Bryndzová pomazánkaVšetky suroviny dobre vymiešame. |