Plnené zemiaky

0 0
Plnené zemiaky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Zemiaky 4 ks
Bryndza 250 g
Šunka 100 g
Cibuľa 1 ks
Tvrdý syr jemne postrúhaný 100 g
Olej
Pažítka
Zdobenie
Cherry paradajky 2
Reďkovka 2
Hrozienka
Pažítka

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 75
  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Zdobenie

Popis

Zdieľať

Bryndza je naša národná špecialita. Okrem toho, že sa z nej pripravujú chutné jedlá, je aj zdraviu prospešná – je to prírodné probiotikum.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Rúru si vopred zohreješ na 200 stupňov. Zemiaky aj so šupkou poriadne poumývaš a po celom obvode popicháš vidličkou, aby pri pečení nepraskali.

3
Hotovo

Potrieš ich olejom, poukladáš na plech vystlaný papierom na pečenie a dáš piecť do rúry približne na 1 hodinu.

4
Hotovo

Upečené zemiaky necháš vychladnúť, skrojíš vrch a lyžičkou vydlabeš stred. Musíš dlabať opatrne, aby si nepoškodil kraje.

5
Hotovo

Vnútro zemiakov dáš do misky, pridáš bryndzu, nadrobno nakrájanú cibuľku, šunku, pažítku a dobre premiešaš.

6
Hotovo

Touto zmesou naplníš vydlabané zemiaky, posypeš postrúhaným syrom a znova šupneš do rúry zapiecť, kým nebudú pekne zlatučké.

7
Hotovo

Rozpolíš cherry paradajku, napichneš na špáradlo a spravíš nos. Ako oči použiješ hrozienka, ako uši kolieska reďkovky, ako fúziky a chvostík pažítku.

naspäť
Kuracie prsia plnené nivou
dalej
Slané tyčinky
naspäť
Kuracie prsia plnené nivou
dalej
Slané tyčinky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here