Ingrediencie
-
Cesto
-
250 g Polohrubá múka
-
20 g Droždie
-
1 ks Vajce
-
75 g Práškový cukor
-
50 g Maslo
-
150 ml Mlieko
-
štipka Soľ
-
Plnka čokoládová
-
50 g Kryštálový cukor
-
50 g Maslo
-
100 g Vlašské orechy
-
50 g Hrozienka
-
50 ml Rum
-
100 g Horká čokoláda
-
Plnka kokosová
-
200 g Kokosová múčka
-
150 m Mliekohorúceho
-
100 g Práškový cukor
-
300 g Jablkopostrúhaných
Popis
Klasický závin z kysnutého cesta naplnený kokosovou plnkou s jablkami a čokoládovou s hrozienkami a orechami.
Kroky
1
Hotovo
|
Z vlažného mlieka, lyžice cukru, droždia a trochy múky pripravíme kvások. |
2
Hotovo
|
V miske rozmiešame múku, cukor, roztopené maslo, vajce, soľ a vykysnutý kvások. Všetko spolu dobre spracujeme. Cesto mierne posypeme múkou, prikryjeme a dáme kysnúť. |
3
Hotovo
|
Plnka čokoládováMaslo rozpustíme, pridáme cukor, hrozienka, posekané orechy a miešame, kým cukor nezačne karamelizovať, potom pridáme rum a nakoniec na kúsky pokrájanú čokoládu. |
4
Hotovo
|
Plnka kokosováMlieko s cukrom zohrejeme a zelejeme ním kokosovú múčku. |
5
Hotovo
|
Cesto rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske, natrieme plnkou, zakrútime a konce pevne postláčame. Kokosovú plnku ešte posypeme postrúhanými jablkami. Dáme na pomastený plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť. |
6
Hotovo
|
Potrieme osladeným mliekom a dáme piecť do vyhriatej rúry. |