Ingrediencie
-
300 g Zemiaky
-
1 ks Cibuľa
-
30 g Maslo
-
250 g Losos
-
50 ml Smotana na varenie (12%)
-
2 lyžice Olivový olej
-
1 lyžica Dijonská horčica
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Na obalenie
-
Hladká múka
-
2 ks Vajcia
-
Strúhanka
-
Zdobenie
-
Hrášok
-
Pažítka
-
Kukurica
Popis
Takto pripravené rybie mäso si zachová viac vitamínov a minerálnych látok, ako keby sme ho varili ponorené do vody.
Kroky
1
Hotovo
|
Najskôr si pripravíš zemiakovú kašu. Umyté zemiaky očistíš a nakrájaš na kocky. Potom zaleješ vodou, aby hladina bola tesne nad zemiakovými kockami, pridáš 1 lyžičku soli a dáš variť – asi na 25 minút. Po uvarení zemiaky scedíš, pridáš maslo, smotanu a vymiešaš na hladkú kašu. Takto pripravené zemiaky môžeš podávať aj ako samostatnú prílohu k jedlu. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
Z vychladnutej zmesi vytvoríš najskôr guľky, obalíš v trojobale, čo znamená, že najskôr obalíš v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Po obalení si vyformuješ svoje rybky alebo tvary, ktoré sa ti páčia. |
5
Hotovo
|