0 0
Boršč

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Hovädzie mäso 500 g
Mrkva 2 ks
Petržlen 1 ks
Biela kapusta 300 g
Cvikla 2 ks
Cibuľa 1 ks
Paradajkový pretlak malá 1 konzerva
Bobkový list 1 ks
Soľ
Mleté čierne korenie
Ocot
Olej
Pochúťková smotana

Nutričné hodnoty

1 porcia
227
kcal
19,73
bielkoviny
11,53
sacharidy
6,86
tuky
4,75
vlaknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Boršč

  • 135
  • Porcie: 6
  • Stredná

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Boršč je pôvodom z Ukrajiny a jeho základ tvoria hlávková kapusta, červená repa a pochúťková smotana.

Kroky

1
Hotovo
90

Hovädzie mäso si umyjeme a dáme variť do studenej vody. Osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list. Pomaly varíme, až kým nie je mäso mäkké.

2
Hotovo
30

Kým sa mäso varí, dáme do druhého hrnca variť olúpanú a na kocky nakrájanú cviklu. Pridáme trocha octu, aby cvikla nestratila počas varenia farbu.

3
Hotovo

Uvarené mäso vyberieme z hrnca, pokrájame na kúsky a vývar precedíme.

4
Hotovo

Na oleji opražíme cibuľu, pridáme pokrájanú mrkvu, petržlen a zalejeme vývarom.

5
Hotovo
30

Pridáme pokrájanú kapustu, uvarenú cviklu, paradajkový pretlak a varíme ešte asi 30 minút. Ochutíme soľ a korením.

6
Hotovo

Hotovú polievku ochutíme octom a cukrom. Podávame s pochúťkovou smotanou.

naspäť
Rybie kroketky
dalej
Orechová roláda
naspäť
Rybie kroketky
dalej
Orechová roláda