Rybie kroketky
z lososa

0 0
Rybie kroketky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Zemiaky 300 g
Cibuľa 1 ks
Maslo 30 g
Losos 250 g
Smotana na varenie (12%) 50 ml
Olivový olej 2 lyžice
Dijonská horčica 1 lyžica
Soľ
Mleté čierne korenie
Na obalenie
Hladká múka
Vajcia 2 ks
Strúhanka
Zdobenie
Hrášok
Pažítka
Kukurica

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • Porcie: 4
  • Stredná

Ingrediencie

  • Na obalenie

  • Zdobenie

Popis

Zdieľať

Takto pripravené rybie mäso si zachová viac vitamínov a minerálnych látok, ako keby sme ho varili ponorené do vody.

Kroky

1
Hotovo

Najskôr si pripravíš zemiakovú kašu. Umyté zemiaky očistíš a nakrájaš na kocky. Potom zaleješ vodou, aby hladina bola tesne nad zemiakovými kockami, pridáš 1 lyžičku soli a dáš variť – asi na 25 minút. Po uvarení zemiaky scedíš, pridáš maslo, smotanu a vymiešaš na hladkú kašu. Takto pripravené zemiaky môžeš podávať aj ako samostatnú prílohu k jedlu.

2
Hotovo

Rybu uvaríš na pare. Robí sa to tak, že do hrnca naleješ vodu, vložíš vložku na parenie a poukladáš na ňu kúsky ryby. Potom ešte osolíš aj okoreníš a budeš variť 10 minút. Ak nemáš špeciálny hrniec na varenie v pare, stačí, ak na hrniec položíš obyčajný cedník a prikryješ prikrývkou.

3
Hotovo

K vymiešaným zemiakom pridáš nadrobno nakrájanú cibuľku, pažítku a horčicu. Dáš do toho aj uvarené rybie mäso a zamiešaš to. Necháš vychladnúť v chladničke aspoň 1 hodinku.

4
Hotovo

Z vychladnutej zmesi vytvoríš najskôr guľky, obalíš v trojobale, čo znamená, že najskôr obalíš v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Po obalení si vyformuješ svoje rybky alebo tvary, ktoré sa ti páčia.

5
Hotovo

Na panvici rozohreješ olej a svoje výtvory vypražíš dozlata. Po vypražení ich položíš na papierový obrúsok, aby sa zbavili prebytočného tuku. Na tanieri ozdobíš zeleninou a môžeš podávať.

naspäť
Orechové srdiečka
dalej
Boršč
naspäť
Orechové srdiečka
dalej
Boršč