Špargľová polievka
Jednoduchá, zdravá a krémová polievka

0 0
Špargľová polievka

Nutričné hodnoty

1 porcia
159
kcal
24 g
bielkoviny
6,76 g
sacharidy
7,05 g
tuky
1 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 30
  • Porcie: 4
  • Ľahká

Ingrediencie

Popis

Zdieľať

Jemná krémová polievka z čerstvej zelenej špargle.

Kroky

1
Hotovo

Ingrediencie

2
Hotovo

Špargľu očistíme, odkrojíme z nej drevnaté konce a nakrájame na kocky. Kúsky s hlavičkou si odložíme na neskôr.

3
Hotovo
3

Na oleji opražíme cibuľku pokrájanú nadrobno.

4
Hotovo
20

Pridáme špragľu, zalejeme studeným vývarom a varíme, kým špargľa nie je mäkká.

5
Hotovo

Kúsky s hlavičkami vyberieme (použijeme ich na ozdobu) a polievku ponorným mixérom rozmixujeme.

6
Hotovo

Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, muškátovým orieškom a zjemníme smotanou. Servírujeme ozdobenú špargľovými hlavičkami a krutónmi.

7
Hotovo
naspäť
Zeleninová polievka s drožďovými haluškami
dalej
Zemiakový chlieb
naspäť
Zeleninová polievka s drožďovými haluškami
dalej
Zemiakový chlieb