Ingrediencie
-
400 g Špargľa
-
1 ks Cibuľa
-
1 l Zeleninový vývar
-
200 ml Smotana na varenie (12%)
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
-
Muškátový oriešok
-
Oleja
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Ingrediencie |
2
Hotovo
|
Špargľu očistíme, odkrojíme z nej drevnaté konce a nakrájame na kocky. Kúsky s hlavičkou si odložíme na neskôr. |
3
Hotovo
3
|
Na oleji opražíme cibuľku pokrájanú nadrobno. |
4
Hotovo
20
|
Pridáme špragľu, zalejeme studeným vývarom a varíme, kým špargľa nie je mäkká. |
5
Hotovo
|
Kúsky s hlavičkami vyberieme (použijeme ich na ozdobu) a polievku ponorným mixérom rozmixujeme. |
6
Hotovo
|
Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, muškátovým orieškom a zjemníme smotanou. Servírujeme ozdobenú špargľovými hlavičkami a krutónmi. |
7
Hotovo
|