Zeleninová polievka s drožďovými haluškami

2 1
Zeleninová polievka s drožďovými haluškami

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Polievka
Mrkva 2 ks
Petržlen 1ks
Pór malý 1 ks
Cibuľa 1
Hrášok mrazeného 100 g
Zeleninový vývar 1 l
Soľ
Olej
Petržlenová vňať
Drožďové halušky
Droždie 2 kocky
Vajce 1 ks
Strúhanka podľa potreby
Soľ
Mleté čierne korenie

Nutričné hodnoty

1 porcia
82
kcal
1,92 g
bielkoviny
6g
tuky
12 g
sacharidy
0,38 g
vláknina

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vlastnosti:
    • 25
    • Porcie: 4
    • Ľahká

    Ingrediencie

    • Polievka

    • Drožďové halušky

    Popis

    Zdieľať

    Polievka plná vitamínov s drožďovými haluškami.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Ingrediencie

    2
    Hotovo

    Polievka

    Očistenú mrkvu a petržlen nastrúhame, pór nakrájame na kolieska.

    3
    Hotovo
    2

    Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku a pór.

    4
    Hotovo
    3

    Pridáme zvyšnú zeleninu a za stáleho miešania krátko podusíme.

    5
    Hotovo
    10

    Zalejeme vývarom a varíme ešte asi 10 minút. Kým sa polievka varí, pripravíme si halušky

    6
    Hotovo

    Drožďové halušky

    Na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu. Pridáme rozmrvené droždie.

    7
    Hotovo

    Miešame, kým sa droždie nerozpustí.

    8
    Hotovo

    Odstavíme z ohňa a pridáme 1 vajíčko a podľa potreby strúhanku, aby vzniklo hustejšie cestíčko, ktoré cez haluškár pretlačíme do polievky.

    9
    Hotovo

    Halušky chvíľku povaríme. Polievku dochutíme soľou a korením. Na tanieri ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.

    naspäť
    Vianočka
    dalej
    Špargľová polievka
    naspäť
    Vianočka
    dalej
    Špargľová polievka