Strúhaný rebarborový koláč

0 0
Strúhaný rebarborový koláč

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Polohrubá múka 340 g
Maslo 200 g
Práškový cukor 100 g
Kakao 2 lyžice
Vajce 1 ks
Kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
Plnka
Mäkký tvaroh 750 g
Biely smotanový jogurt 200 g
Olej 100 ml
Pudingový prášok 1 balíček
Vanilínový cukor 2 balíčky
Žĺtok 2 ks
Citrónová kôra 1 lyžička
Rebarbora 1 kg

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 60
  • 35 min / 180 °C
  • Porcie: 30
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Cesto

  • Plnka

Popis

Zdieľať

Osviežujúci rebarborový koláč zo strúhaného cesta naplnený tvarohovou plnkou.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

V miske premiešame múku s práškom do pečiva, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme tuhé cesto, ktoré odložíme na jednu hodinu do chladničky.

2
Hotovo

Po vychladnutí rovnomerne nastrúhame na plech vystlaný papierom na pečenie.

3
Hotovo

Plnka

Tvaroh rozmiešame s jogurtom, práškovým cukrom, olejom, žĺtkami, pudingovým práškom a citrónovou kôrou. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky.

4
Hotovo

Dokončenie

Na postrúhané cesto rozložíme pokrájanú rebarboru, posypeme ju vanilkovým cukrom a zalejeme tvarohovou plnkou. Upečieme vo vyhriatej rúre.

naspäť
Banánová torta
dalej
Čerešňový chlebík
naspäť
Banánová torta
dalej
Čerešňový chlebík
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here