Ingrediencie
-
Medové cesto
-
450 g Hladká múka
-
2 ks Vajcia
-
220 g Práškový cukor
-
180 g Med
-
2 lyžičky Perníkové korenie
-
1 lyžička Sóda bikarbóna
-
Bielková poleva
-
1 ks Bielok
-
150 g Práškový cukor
-
1 lyžička Citrónová šťava
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Medové cestoMúku a cukor preosejeme, pridáme med a ostatné suroviny. Zmiesime cesto, ktoré necháme odležať 24 hodín. Vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme rôzne medovníky. |
2
Hotovo
|
Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pri teplote 200 °C upečieme do svetlozlatej farby. |
3
Hotovo
|
Hneď po upečení ešte horúce potrieme rozmiešaným žĺtkom, aby mali väčší lesk. |
4
Hotovo
|
Práškový cukor tri razy preosejeme, pridáme bielok, citrónovú šťavu a vymiešame do hustej peny. |
5
Hotovo
|
Po vychladnutí ich vhodne ozdobíme bielkovou polevou. |