• Domov
  • Veľkonočné medovníčky

Veľkonočné medovníčky

0 0
Veľkonočné medovníčky

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Medové cesto
Hladká múka 450 g
Vajcia 2 ks
Práškový cukor 220 g
Med 180 g
Perníkové korenie 2 lyžičky
Sóda bikarbóna 1 lyžička
Bielková poleva
Bielok 1 ks
Práškový cukor 150 g
Citrónová šťava 1 lyžička

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

TIP, RADA: Počas zdobenia polevu máme stále prikrytú fóliou aby nevysychala a netvorili sa kryštáliky.

  • 25 + zdobenie
  • 5 min / 200°C
  • Porcie: 50
  • Ľahká

Ingrediencie

  • Medové cesto

  • Bielková poleva

Popis

Zdieľať

Kto má rád medovníčky môže sa z nich tešiť nielen na Vianoce, ale aj na Veľkú noc.

Kroky

1
Hotovo

Medové cesto

Múku a cukor preosejeme, pridáme med a ostatné suroviny. Zmiesime cesto, ktoré necháme odležať 24 hodín. Vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme rôzne medovníky.

2
Hotovo

Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pri teplote 200 °C upečieme do svetlozlatej farby.

3
Hotovo

Hneď po upečení ešte horúce potrieme rozmiešaným žĺtkom, aby mali väčší lesk.

4
Hotovo

Práškový cukor tri razy preosejeme, pridáme bielok, citrónovú šťavu a vymiešame do hustej peny.

5
Hotovo

Po vychladnutí ich vhodne ozdobíme bielkovou polevou.

naspäť
Osie hniezda
dalej
Pečený bôčik
naspäť
Osie hniezda
dalej
Pečený bôčik
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here