Ingrediencie
-
cesto
-
8 ks Vajcia
-
200 g Kryštálový cukor
-
250 g Lieskovcové orieškypomleté
-
2 lyžice Polohrubá múka
-
2 lyžice Citrónová šťava
-
2 balíčky Vanilínový cukor
-
Plnka
-
400 ml Mlieko
-
40 g Mandľový puding
-
2 lyžice Práškový cukor
-
250 ml Smotana na šľahanie
-
Dokončenie
-
50 g Lieskovcové orieškypomleté
-
100 g Kandizované ovocie
-
6 lyžíc Rum
-
Modelovacia hmota
Popis
Okrem tradičný vianočných cukroviniek, si môžeme pripraviť i tortu. Táto je s orieškami, kandizovaným ovocím a potiahnutá modelovacou hmotou.
Kroky
1
Hotovo
|
Žĺtky s cukrom a citrónovou šťavou vymiešame dopenista. Do vymiešaného pridáme múku zmiešanú s orieškami a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. |
2
Hotovo
|
Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre. |
3
Hotovo
|
PlnkaV mlieku rozmiešame puding a uvaríme hustý krém. Šľahačkovú smotanu vymiešame s cukrom a pridáme do vychladnutého pudingu. |
4
Hotovo
|
Tortový korpus rozrežeme na dve časti. Pokropíme rumom, natrieme krémom, posypeme orieškami a kandizovaným ovocím priložíme druhý plát. Plnkou potrieme aj vrch a boky torty. Odložíme na chladné miesto. |
5
Hotovo
|
Po stuhnutí tortu potiahneme modelovacou hmotou a ozdobíme. |