Vianočná torta

0 0
Vianočná torta

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
cesto
Vajcia 8 ks
Kryštálový cukor 200 g
Lieskovcové oriešky pomleté 250 g
Polohrubá múka 2 lyžice
Citrónová šťava 2 lyžice
Vanilínový cukor 2 balíčky
Plnka
Mlieko 400 ml
Mandľový puding 40 g
Práškový cukor 2 lyžice
Smotana na šľahanie 250 ml
Dokončenie
Lieskovcové oriešky pomleté 50 g
Kandizované ovocie 100 g
Rum 6 lyžíc
Modelovacia hmota

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 80
  • 170 °C
  • Porcie: 15
  • Stredná

Ingrediencie

  • cesto

  • Plnka

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Okrem tradičný vianočných cukroviniek, si môžeme pripraviť i tortu. Táto je s orieškami, kandizovaným ovocím a potiahnutá modelovacou hmotou.

Kroky

1
Hotovo

Žĺtky s cukrom a citrónovou šťavou vymiešame dopenista. Do vymiešaného pridáme múku zmiešanú s orieškami a tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

2
Hotovo

Cesto rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pomaly vo vyhriatej rúre.

3
Hotovo

Plnka

V mlieku rozmiešame puding a uvaríme hustý krém. Šľahačkovú smotanu vymiešame s cukrom a pridáme do vychladnutého pudingu.

4
Hotovo

Tortový korpus rozrežeme na dve časti. Pokropíme rumom, natrieme krémom, posypeme orieškami a kandizovaným ovocím priložíme druhý plát. Plnkou potrieme aj vrch a boky torty. Odložíme na chladné miesto.

5
Hotovo

Po stuhnutí tortu potiahneme modelovacou hmotou a ozdobíme.

naspäť
Perníková bábovka
dalej
Smoothies
naspäť
Perníková bábovka
dalej
Smoothies
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here