Ingrediencie
-
Polievka
-
2 ks Mrkva
-
1ks Petržlen
-
1 ks Pórmalý
-
1 Cibuľa
-
100 g Hrášokmrazeného
-
1 l Zeleninový vývar
-
Soľ
-
Olej
-
Petržlenová vňať
-
Drožďové halušky
-
2 kocky Droždie
-
1 ks Vajce
-
podľa potreby Strúhanka
-
Soľ
-
Mleté čierne korenie
Popis
Kroky
1
Hotovo
|
Ingrediencie |
2
Hotovo
|
PolievkaOčistenú mrkvu a petržlen nastrúhame, pór nakrájame na kolieska. |
3
Hotovo
2
|
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku a pór. |
4
Hotovo
3
|
Pridáme zvyšnú zeleninu a za stáleho miešania krátko podusíme. |
5
Hotovo
10
|
|
6
Hotovo
|
Drožďové haluškyNa oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu. Pridáme rozmrvené droždie. |
7
Hotovo
|
Miešame, kým sa droždie nerozpustí. |
8
Hotovo
|
Odstavíme z ohňa a pridáme 1 vajíčko a podľa potreby strúhanku, aby vzniklo hustejšie cestíčko, ktoré cez haluškár pretlačíme do polievky. |
9
Hotovo
|