Banánová torta
so slaným karamelom

0 0

Ingrediencie

Zmeniť porcie:
Cesto
Vajce 5 ks
Kryštálový cukor krupica 180 g
Horúca voda 10 lyžíc
Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Hladká múka 200 g
Lieskovcová múka 100 g
Karamelový krém
Mascarpone 750 g
Smotanová nátierka 200 g
Smotana na šľahanie 375 ml
Maslo 80 g
Morská soľ ¾ lyžičky
Med 2 lyžice
Kryštálový cukor krupica 200 g
Voda 2 lyžice
Karamelové banány
Voda 2 lyžice
Kryštálový cukor krupica 2 lyžice
Banán 4 ks
Lieskovcové oriešky posekané 50 g
Dokončenie
Toffifee zmrazené 100 g

Uložiť tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

  • 85
  • 45 min/170 °C
  • Porcie: 16
  • Stredná

Ingrediencie

  • Cesto

  • Karamelový krém

  • Karamelové banány

  • Dokončenie

Popis

Zdieľať

Svieža banánová torta s s karamelizovanými banánmi, krémom z mascarpone a slaným karamelom.

Kroky

1
Hotovo

Cesto

Vymiešame žĺtky s cukrom a vodou dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a lieskovcovou múkou. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh.

2
Hotovo

Cesto rozdelíme do dvoch 20 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu.

3
Hotovo

Karamelový krém

125 ml smotany a maslo zohrejeme, kým sa maslo nerozpustí. Cukor, med a vodu upálime na karamel. Zalejeme smotanou a varíme, kým sa karamel nerozpustí. Pridáme soľ a necháme vychladnúť.

4
Hotovo

Vymiešame mascarpone, nátierku, zvyšnú smotanu. Pridáme vychladnutý karamel. Vyšľaháme na hladký krém.

5
Hotovo

Karamelizované banány

Cukor upálime na karamel. Pridáme na kolieska pokrájané banány, posekané lieskovce a zalejeme vodou. Chvíľku spolu prehrejeme, kým sa banány neobalia karamelom.

6
Hotovo

Dokončenie

Zamrznuté toffifee rozsekáme v mixéri. Upečené a vyhladnuté korpusy prekrojíme, vrchy zarovnáme. Spodný korpus potrieme krémom, dáme časť banánov posypeme rozmixovanými toffifee.

7
Hotovo

Priložíme druhým korpusom a postup opakujeme. Krémom potrieme aj vrch a boky torty a ozdobíme. Dáme na chladné miesto najlepšie cez noc.

naspäť
Pavlova torta
dalej
Strúhaný rebarborový koláč
naspäť
Pavlova torta
dalej
Strúhaný rebarborový koláč
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here