1
Hotovo
|
CestoVymiešame žĺtky s cukrom a vodou dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a lieskovcovou múkou. Nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. |
2
Hotovo
|
Cesto rozdelíme do dvoch 20 cm foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút, kým po vpichnutí nevytiahneme čistú špajdľu. |
3
Hotovo
|
Karamelový krém125 ml smotany a maslo zohrejeme, kým sa maslo nerozpustí. Cukor, med a vodu upálime na karamel. Zalejeme smotanou a varíme, kým sa karamel nerozpustí. Pridáme soľ a necháme vychladnúť. |
4
Hotovo
|
Vymiešame mascarpone, nátierku, zvyšnú smotanu. Pridáme vychladnutý karamel. Vyšľaháme na hladký krém. |
5
Hotovo
|
Karamelizované banányCukor upálime na karamel. Pridáme na kolieska pokrájané banány, posekané lieskovce a zalejeme vodou. Chvíľku spolu prehrejeme, kým sa banány neobalia karamelom. |
6
Hotovo
|
DokončenieZamrznuté toffifee rozsekáme v mixéri. Upečené a vyhladnuté korpusy prekrojíme, vrchy zarovnáme. Spodný korpus potrieme krémom, dáme časť banánov posypeme rozmixovanými toffifee. |
7
Hotovo
|
Priložíme druhým korpusom a postup opakujeme. Krémom potrieme aj vrch a boky torty a ozdobíme. Dáme na chladné miesto najlepšie cez noc. |